Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Hvis Hagen tror han kan true oss - glem det!

Kristin Halvorsen fnyser av Stein Erik Hagens utflagging.

OSLO 20090616: Finansminister Kristin Halvorsen under pressekonferansen hvor regjeringen varslet en ny ordning for momskompensasjon til frivillige organisasjoner.
Foto: Kyrre Lien / SCANPIX
OSLO 20090616: Finansminister Kristin Halvorsen under pressekonferansen hvor regjeringen varslet en ny ordning for momskompensasjon til frivillige organisasjoner. Foto: Kyrre Lien / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Finansminister Kristin Halvorsen kaller Stein Erik Hagens avgjørelse om å flagge ut for «milliardærutpressing».

- Hvis Hagen tror han kan true med skattelette gjennom å varsle flytting til Sveits, så har jeg klar beskjed: Glem det!, erklærer Halvorsen til Dagbladet.

- De rødgrønne har ingen forakt for de rike, men vi mener at man skal betale skatt etter evne. Vi har skjerpet systemet slik at det nå er færre nullskatteytere, men likevel betaler ingen mer enn 1,1 prosent i formueskatt.

Trist
- Jeg synes det er trist at Svein Erik Hagen ikke kjenner glede ved å bidra i det spleiselaget som velferdssamfunnet vårt er. Jeg beklager at han flytter, for jeg mener Norge er et godt land å bo i, også for de rike, sier Halvorsen.

- Jeg har forstått det slik at det ikke er skattenivået som sådan men skattesystemet som Hagen kritiserer. Da må han jo mene at normale skatteytere skal betale den skatten han skulle betalt?

- Vi har stått på hodet for å motvirke effektene av finanskrisa. Stein Erik Hagen stikker av fra regninga ved å flytte til Sveits. Han har også nytt godt av redningspakkene, mener finansministeren.

- Stein Erik Hagen har gjort seg til politisk aktør blant annet gjennom storstilt støtte til FrP. Da må han finne seg i politisk oppmerksomhet.

Gjort seg til politisk aktør
Reidar Sandal, AP, leder i Stortingets finanskomité, mener Hagen begrunner avgjørelsen på en usaklig måte.

- Jeg synes det er en usaklig begrunnelse. Den rødgrønne regjeringa har ikke forakt for folk som har mye penger, men vi mener de må bidra til fellesskapet de og, også Hagen.

- Påstanden om forakt er svært lite treffende, og påvirker ikke APs holdning i skattepolitikken. Jeg tror at når Hagen får reflektere over velferdssamfunnet han reiser fra, så kommer han nok til å savne det.

SU: - Gledelig at Hagen drar
Mali Steiro Tronsmoen, leder i Sosialistisk Ungdom, synes det er gledelig at Hagen forlater Norge.

- Vi tilbyr oss å betale flybilletten ut av landet. Vi synes det helt greit, og klarer oss uten den egoisme og sytekulturen Hagen har bidratt med. Det er ikke han som skaper verdier: det er det arbeidsfolkene i bedriftene som gjør, sier Tronsmoen.

- Hva synes du om utspillene til Hagen om den rødgrønne skattepolitikken?

- Det er et eksempel på at Hagen holder på med valgkamp. Han har gitt noen millioner til Høyre og Frp, og sett at det ikke går veien. Derfor stikker han av, sier Tronsmoen.

Statsministerens kontor opplyser at Jens Stoltenberg ikke er tilgjengelig for kommentar.

- BEGRUNNER DET USAKLIG: Arbeiderpartiets finanspolitiske talsmann, Reidar Sandal sier Hagen ikke kan påvirke APs skattepolitikk. 
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
- BEGRUNNER DET USAKLIG: Arbeiderpartiets finanspolitiske talsmann, Reidar Sandal sier Hagen ikke kan påvirke APs skattepolitikk. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer
TAUS: Jens Stoltenberg ønsket ikke å kommentere Hagens utflagging. Her er de to i debatt på NHOs årskonferanse 2008. Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX .
TAUS: Jens Stoltenberg ønsket ikke å kommentere Hagens utflagging. Her er de to i debatt på NHOs årskonferanse 2008. Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX . Vis mer
GRÅTER IKKE: Leder i Sosialistisk Ungdom, Mali Steiro Tronsmoen, betaler gjerne Hagens flybillett. Trolig er ikke dette nødvendig. Foto: Erlend Aas / SCANPIX
GRÅTER IKKE: Leder i Sosialistisk Ungdom, Mali Steiro Tronsmoen, betaler gjerne Hagens flybillett. Trolig er ikke dette nødvendig. Foto: Erlend Aas / SCANPIX Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!