- Hvis Hagen tror han kan true oss - glem det!

Kristin Halvorsen fnyser av Stein Erik Hagens utflagging.

OSLO 20090616: Finansminister Kristin Halvorsen under pressekonferansen hvor regjeringen varslet en ny ordning for momskompensasjon til frivillige organisasjoner.
Foto: Kyrre Lien / SCANPIX
OSLO 20090616: Finansminister Kristin Halvorsen under pressekonferansen hvor regjeringen varslet en ny ordning for momskompensasjon til frivillige organisasjoner. Foto: Kyrre Lien / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Finansminister Kristin Halvorsen kaller Stein Erik Hagens avgjørelse om å flagge ut for «milliardærutpressing».

- Hvis Hagen tror han kan true med skattelette gjennom å varsle flytting til Sveits, så har jeg klar beskjed: Glem det!, erklærer Halvorsen til Dagbladet.

- De rødgrønne har ingen forakt for de rike, men vi mener at man skal betale skatt etter evne. Vi har skjerpet systemet slik at det nå er færre nullskatteytere, men likevel betaler ingen mer enn 1,1 prosent i formueskatt.

Trist- Jeg synes det er trist at Svein Erik Hagen ikke kjenner glede ved å bidra i det spleiselaget som velferdssamfunnet vårt er. Jeg beklager at han flytter, for jeg mener Norge er et godt land å bo i, også for de rike, sier Halvorsen.

- Jeg har forstått det slik at det ikke er skattenivået som sådan men skattesystemet som Hagen kritiserer. Da må han jo mene at normale skatteytere skal betale den skatten han skulle betalt?

- Vi har stått på hodet for å motvirke effektene av finanskrisa. Stein Erik Hagen stikker av fra regninga ved å flytte til Sveits. Han har også nytt godt av redningspakkene, mener finansministeren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer