- Hvis han har begått denne ugjerningen, så må han tilstå

Den tidligere medsiktede 65-åringen i Sigrid-saken ønsker å besøke mekkekameraten (38) i fengsel før rettssaken starter.

VIL MØTE TILTALTE: 65-åringen, som var drapssiktet i Sigrid-saken, ønsket å treffe den drapstiltalte 38-åringen før rettssaken starter mandag for å be ham tilstå dersom det er slik at han er skyldig i drapet på 16-åringen. Her er han ved lagerbygningen der Sigrid Giskegjerde Schjetne ble drept, ifølge politiet. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
VIL MØTE TILTALTE: 65-åringen, som var drapssiktet i Sigrid-saken, ønsket å treffe den drapstiltalte 38-åringen før rettssaken starter mandag for å be ham tilstå dersom det er slik at han er skyldig i drapet på 16-åringen. Her er han ved lagerbygningen der Sigrid Giskegjerde Schjetne ble drept, ifølge politiet. Foto: Jacques Hvistendahl / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mandag starter rettssaken mot den 38 år gamle Ålesund-mannen som er tiltalt for å ha bortført og drept Sigrid Giskegjerde Schjetne i Oslo i august i fjor.

3. september i fjor ble mannen pågrepet sammen med en da 64 år gammel mann. 64-åringen ble også siktet for drap, men siktelsen ble senere frafalt. De to mennene har vært «mekkekompiser» i flere år. Den i dag 65 år gamle mannen ønsker å besøke den tiltalte mannen i Halden fengsel før rettssaken starter, men har ikke søkt om å få komme inn i fengselet.

- Jeg tror ikke politiet ville ha tillatt det, sier han til Dagbladet.

Kaller varetekt ferie 38-åringen sitter varetektsfengslet med såkalt brev- og besøkskontroll. Det vil si at politiet kan nekte besøk og de kan være til stede og kontrollere eventuelle besøk i fengselet.

Denne uka mottok 65-åringen et brev fra tiltalte. Han ønsker å sende ham et brev tilbake.

Brevet er datert i midten av august og i brevet spør tiltalte hvordan «ferien» til 65-åringen har vært.

- Min er ikke helt over ennå, skriver tiltalte, ifølge brevet. 65-åringen tror dette henspeiler til at de begge en stund satt varetektsfengslet, siktet for drap.

Ønsker tilståelse I brevet Dagbladet har sett skriver tiltalte videre blant annet:

- Ærlighet varer lengst!

Tiltalte signerer brevet med navnet sitt. 65-åringen sier at han ønsker å svare på brevet hans.

- Jeg ønsker å treffe ham i fengselet. Ikke for å holde ham i hånda, men for å si at dersom han har gjort denne ugjerningen så må han tilstå, sier 65-åringen til Dagbladet.

I svarbrevet, som han har vist fram til Dagbladet, roser han tiltalte for hans hjelp og humør mens de har skrudd på biler sammen.

- Hadde du fortalt meg om at du hadde problemer med politiet og psykologer så hadde jeg jo prøvd å hjelpe deg, skriver han.

Han ber kameraten være ærlig.

- At du har havnet i det uføret du sitter i nå kan ha mange årsaker. Hadde jeg vært deg så hadde jeg fortalt retten sannheten i denne saken. Vær ærlig så kan du starte på nytt, skriver 65-åringen.

Skal vitne Den tidligere siktede mannen skal vitne i den kommende rettssaken mot mannen.

- Jeg ser fram til rettssaken og er forberedt på spørsmålene fra aktor og forsvaret, sier 65-åringen.

Den 38 år gamle drapstiltalte mannen nekter enhver befatning med drapet på Sigrid Giskegjerde Schjetne.

Oslo statsadvokatembeter har i tiltalebeslutningen mot ham varslet at de vil legge ned påstand om at han bør dømmes til tvungent psykisk helsevern, men tar samtidig et forbehold om at dette kan endre seg i løpet av rettssaken.