Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Hvis hun visste du var dømt for voldtekt, tror du hun hadde tatt med seg barna sine til deg?

TV-danseren (37) grilles i retten.

MENER FORNÆRMEDE MÅ HA FUNNET HAN PÅ NETTET: Den 37 år gamle tiltalte mener den britiske kvinnen har fabrikkert saken. Foto: Dagbladet
MENER FORNÆRMEDE MÅ HA FUNNET HAN PÅ NETTET: Den 37 år gamle tiltalte mener den britiske kvinnen har fabrikkert saken. Foto: Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den 37 år gamle tidligere voldtektsdømte TV-danseren startet i dag sin forklaring om en påstått voldtekt han begikk hjemme hos seg selv mot en britisk tobarnsmor den 29. mai i fjor.

Voldtekten skal ha skjedd bare en drøy måned etter at han ble dømt til fire års fengsel for tre voldtekter i Oslo tingrett. 37-åringen nekter for at han har voldtatt og hevder den britiske kvinnen har fabrikkert en voldtektsanmeldelse mot ham og at hun ljuger.

I retten har 37-åringen forklart hva han mener å huske skjedde i leiligheten da den britiske kvinnen kom for å bo hos mannen mens hun var på norgesferie i Norge og Oslo sammen med sine to små barn. Han hevder hun forsøkte seg på seksuell omgang med han og at det var han som avviste det. Hun mener han bedøvde henne ved å putte noe i vina hennes før han voldtok.

Grilles I retten blir tiltalte konfrontert på en rekke punkter av medaktor, politiadvokat Andreas Strand i Oslo-poltiet.

Han konfronterer tiltalte med at tiltalte i sin couchsurfer-profil skriver at han hadde en kvinnelig romkamerat, men at han i virkeligheten på hendelsestidspunktet ikke hadde noe kvinnelig samboer i leiligheten sin.

- Det burde jeg kanskje ikke hatt der, sier han.

Han blir konfrontert med at vinen skal ha vært tuklet med og hva han sa i avhør med politiet.

- Det tenker jeg er løgn. Jeg blir irritert over det, det skjer ikke. Det eneste jeg kan putte i drinken hennes som jeg vet man kan bruke er rohypnol. Hvis man skal føle seg rar, er det ikke det? Det er tingen man skal bruke. Alle pillene jeg bruker, er uåpnet, sa han til politiet og anmodet de om å sjekke vinen de hadde drukket.

Han sier han aldri har brukt rohypnol.

Han hevder videre at det aldri ble gjennomført noe massasje eller at det ble benyttet olje, slik fornærmede mener.

- Er du sexavhengig? Aktor konfronterer tiltalte med at det ble funnet en flaske med massasjeolje på stuebordet der de hadde vært.

- Ønsker du å kommentere dette? spør aktor.

- Nei, svarer 37-åringen.

Aktor spør om han er sexavhengig.

- Ja, jeg kan vel si at jeg er glad i sex og har hatt mange samleier. Jeg har ikke fått noe diagnose på det, men da legen spurte om det kunne være en avhengighet, sa jeg ja. Jeg har nok oppført meg som en rundbrenner i miljøene jeg har vært i, sier han.

- Har du noe tanker om hvorfor hun anmelder deg?

- Nå skal ikke jeg spekulere. Men det har vært andre hendelser som har skjedd, i media og på Facebook. Hvorfor hun har anmeldt meg finner man vel mer ut av i denne prosedyren, sier han.

Han sier han mener kvinnen har fabrikkert en hendelse etter at hun må ha lest om han i mediene eller på nettet.

- Må ha lest om meg på nettet Han er fast bestemt på at kvinnen må ha lest om han og hørt om sakene mot ham via nettet og sosiale medier, men politiet konfronterer han med at fornærmede kjente han med artistnavnet hans og ikke hans egentlige navn.

En polititekniker skal senere vitne om hva som finnes på nettet når man googler mannens artistnavn på det tidspunktet kvinnen  var i kontakt med han.

- Du mener altså at hun har funnet ut at du er en voldtektsmann, og har tatt med seg sine to barn for å fabrikkere en voldtektssak? spør aktor.

Han blir stanset av tiltaltes forsvarer og dommeren istemmer.

- Det er ikke slik at hun nødvendigvis visste hvem jeg var, men at hun har fått vite om meg mens hun var på norgesbesøk. Det er ikke jeg som skal bevise min uskyld, sier han.

- Hvis hun visste du var dømt for voldtekt, tror du hun hadde tatt med seg barna sine til deg?

- Jeg håper virkelig ikke det, svarer han.

LES OGSÅ: Har han voldtatt i elleve år? (krever abb.)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media