Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Hvis ikke de tør å ha ham i Oslo, får vi ta ansvaret og gjøre det beste ut av det

Ordføreren ikke orientert om Krekar-vedtaket i forkant.

TVANGSBOSETTES: Mulla Krekar må flytte til Kyrksæterøra når han er ferdig med soning. Foto: Melisa Fajkovic / Dagbladet
TVANGSBOSETTES: Mulla Krekar må flytte til Kyrksæterøra når han er ferdig med soning. Foto: Melisa Fajkovic / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ordfører i Hemne, Ståle Vaag (Ap), fikk først vite at mulla Krekar skal tvangsbosettes i kommunen da han ble nedringt av pressen i ettermiddag.

- Jeg synes det er litt rart at vi ikke ble orientert på forhånd av sentrale myndigheter eller politiet eller hvem det var som bestemte dette. Det synes jeg er beklagelig, sier Vaag til Dagbladet.

- Tar ansvaret Han hadde fått signaler fra det lokale lensmannskontoret i forkant, men ingen ordentlig bekreftelse.

- Jeg synes man skulle vært såpass voksen at når det kommer en så betydningsfull person, med det rullebladet og så stort fokus rettet mot seg, burde lokale myndigheter ha vært orientert i forkant så vi kunne vært litt mer forberedt enn vi er nå, sier han.

- Men når det er sagt skal vi ta det ansvaret. Hvis ikke de tør å ha ham i Oslo, får vi ta det ansvaret og gjøre det beste ut av det, sier han.

På mottakssenter Det er politiet i Oslo som har fått ansvaret for å finne bosted, hvordan meldeplikten skal overholdes og hvem Krekar skal kunne kommunisere med på hvilken måte.

Vedtaket, som ble offentliggjort i dag, innebærer at Krekar skal bo på Jarlen mottakssenter i Kyrksæterøra, aldri skal forlate Hemne kommune, og at han må melde seg for lokalt politi tre ganger i uka.

Oslo-politiet ønsker ikke å kommentere at lokale myndigheter ikke var informert.

Går til retten Allerede før beslutningen ble kjent, har advokat Brynar Meling varslet at han vil bringe vedtaket inn for retten om Krekar blir forsøkt plassert langt fra Oslo.

- Det er sikkert hyggelige mennesker på Kyrksæterøyra og et greit sted å være, men for mulla Krekar er ikke det et sted som kan aksepteres, sier forsvareren til VG i dag.

- Flott kommune Ordfører Ståle Vaag vil gjerne understreke at Krekar kommer til «en fantastisk flott kommune».

- Kommunen har et folkeslag som er fornuftig og vant til å ta utfordringer, så denne skal vi også ta, men det fordrer jo også at nok ressurser blir satt inn for å skape en trygghet i samfunnet som gjør at vi kan ta imot ham på en flott måte, sier Vaag.

Han understreker Hemne har vært en stor mottakskommune i flere tiår, og at de har en god del erfaring og et godt utbygd mottaksapparat.

- Men dette er som sagt en mye større sak, som krever mye større ressurser, sier han.