Vegard trues med utkastelse

- Hvis ikke kommunen betaler, er jeg villig til å ta mellomlegget

Fabian Stang er oppgitt over kommunens behandling av Vegard, som i januar ble truet med utkastelse fra omsorgsboligen sin.

SINT: Fabian Stang mener det er hårreisende at kommunen sender utkastelsesbrev til psykisk utviklingshemmede. Han tilbyr seg å betale Vegards husleieøkning fra egen lomme dersom byrådet ikke rydder opp umiddelbart. Foto: Jon Terje Pedersen / Lars Eivind Bones
SINT: Fabian Stang mener det er hårreisende at kommunen sender utkastelsesbrev til psykisk utviklingshemmede. Han tilbyr seg å betale Vegards husleieøkning fra egen lomme dersom byrådet ikke rydder opp umiddelbart. Foto: Jon Terje Pedersen / Lars Eivind Bones Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Det er utrolig at ikke byrådet rydder opp i dette. Jeg blir så sint og oppgitt over at det går an å sende et utkastelsesbrev til mennesker som ham. Han har en trygghet i boligen sin, og så river kommunen den tryggheten rett vekk, sier tidligere Oslo-ordfører Fabian Stang til Dagbladet.

Han har reagert kraftig etter at Dagbladet onsdag fortalte om utviklingshemmede Vegard Kile (55). Fra august oppjusterte Oslo kommune leia på hans omsorgsbolig fra 8000 til 13 000 kroner.

Vegard er uføretrygdet og har ikke klart å betale dette. I slutten av januar fikk broren Gorm Ingar Kile et nytt brev - et inkassovarsel med begjæring om utkastelse dersom det ikke ble betalt innen 14 dager.

- Hvis kommunen ikke betaler gjør jeg det selv

Årsaken til økningen er at Oslo kommune i år 2000 innførte såkalt gjengs leie, som tilsvarer at prisene skal følge det øvrige leiemarkedet. Det har ført til at kvadratmeterprisen på kommunale boliger har økt betraktelig flere steder etter hvert som flere boliger har blitt regulert.

Denne ordningen var Stang selv med på å innføre. Denne hadde imidlertid en unntaksbestemmelse for blant annet omsorgsboliger, som gjorde at disse ikke skulle omfattes av gjengs leie-prinsippet. Dette gikk kommunen bort fra i 2016.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer