- Hvis ikke Sikkerhetsrådet gjør mer for å beskytte sivilbefolkningen, vil Annans plan gå til helvete

Opprørshæren i Syria truer med borgerkrig etter brutal barnemassakre.

92 DREPT: FNs observatørstyrker uttaler at 32 av de drepte var barn. Nå samles Den arabiske liga til krisemøte etter den brutale massakren. Foto: AFP PHOTO/SHAAM NEWS
92 DREPT: FNs observatørstyrker uttaler at 32 av de drepte var barn. Nå samles Den arabiske liga til krisemøte etter den brutale massakren. Foto: AFP PHOTO/SHAAM NEWS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den arabiske liga kaller inn til krisemøte etter at over 90 mennesker, 34 av dem barn under 10 år, ble massakrert av syriske regjeringsstyrker i byen Houla i går. Landsbyen har blitt en av hovedstedene for opprørerne i landet.

De grusomme bildene av et titalls drepte barn med ødelagte kropper har gått verden rundt og skapt sterke reaksjoner. Generalmajor Robert Mood, som var i Damaskus da angrepene skjedde, bekreftet i går at FNs observatørstyrker har telt 92 døde og kaller hendelsene for en brutal tragedie. Han advarer også mot at den brutale volden kan føre landet ut i full borgerkrig. Mood sa et boligområde ble angrepet med blant annet rifler, maskingevær og artillerigranater.

- Vi reagerer alltid prinsipielt mot at sivile rammes, men når vi nå ser at spesielt barn er rammet, så er dette grusomme handlinger som må fordømmes på sterkeste måte, sa utenriksminister Jonas Gahr Støre til NTB i går.

- Til helvete Opprørsstyrkene «Den frie syriske hær» uttalte at de ikke lenger kan holde seg til våpenhvilen Kofi Annan og FN har forhandlet seg frem til med mindre de voldelige angrepene fra de syriske regjeringsstyrkene slutter umiddelbart.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer