- Hvis jeg går av i dag, blir det det kaos

Egypts president Hosni Mubarak sier i et intervju i kveld at han er lei, og ønsker å gå av. Men at han ikke kan.

VIL GÅ AV: President Hosni Mubarak sier i et ekslusivt intervju til Christiane Amanpour i ABC News han er lei, og ønsker å gå av. Han mener imidlertid at hans regjering ikke har skyld i opptøyene i Egypt. Foto: REUTERS/Courtesy of ABC News/Scanpix
VIL GÅ AV: President Hosni Mubarak sier i et ekslusivt intervju til Christiane Amanpour i ABC News han er lei, og ønsker å gå av. Han mener imidlertid at hans regjering ikke har skyld i opptøyene i Egypt. Foto: REUTERS/Courtesy of ABC News/ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I et 30 minutter langt intervju med Christiane Amanpour i ABC News sier Hosni Mubarak at han er lei av å være president.

Han uttrykker bekymring over situasjonen, men sier samtidig at hans regjering ikke kan stilles ansvarlige for opptøyene i landet. I stedet skylder han på den islamistiske opposisjonspartiet Det muslimske brorskap. 

Mubarak sier han ønsker å gå av som president, men at han ikke kan.

- Jeg er lei. Etter 62 år i offentlig tjeneste har jeg fått nok. Jeg vil gå av, sier Mubarak.

Men han hevder det vil bli kaos i landet om han gjør det. På spørsmål om hvordan han responderte på USAs krav om at han ikke venter til september med å gå av, sier han at han svarte Obama : «Du forstår ikke den egyptiske kulturen og hva som da vil skje».

- Ulykkelig Han forteller videre at han heller ikke bryr seg om at demonstrantene krever det samme, eller om slagordene som blir ropt i Kairos gater.

- Jeg bryr meg ikke om hva folk sier om meg. Akkurat nå bryr jeg meg om landet mitt, jeg bryr meg om Egypt, sier Mubarak.

På spørsmål om hva han synes om de blodige sammenstøtene, og angrepene fra folket som støtter ham, sier han:

- Jeg er veldig ulykkelig over gårsdagen. Jeg vil ikke se egyptere kjempe mot hverandre.

- Vil dø på egyptisk jord Mubarak uttrykker at han føler seg sterk, og at han ikke ønsker å flykte, men at han ønsker å dø på egyptisk jord. Han forteller at han følte en lettelse etter talen på mandag, da han opplyste om at han ikke ville stille til gjenvalg, men gå av i september.

- Jeg har aldri hatt planer om å stille til gjenvalg. Jeg har aldri ment at Gamal skulle bli president etter meg, sier Mubarak.

Gamal Mubarak, som er presidentens sønn, satt sammen med de to da intervjuet fant sted.