Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Hvis jeg hadde planlagt å drepe noen, hadde jeg ikke snakket med deg

Sier den 49 år gamle britiske hovedmistenkte til Dagbladet.no.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En av de fem som tirsdag denne uka ble arrestert mistenkt for å ha planlagt drap på en nordmann og hans kjæreste, sier til Dagbladet.no at framstillingen av saken i spanske aviser er helt feil.

Det var de spanske avisene Noticias.net og diariosigloxxi.com som først brakte historien om at tre briter og to irer planla å drepe nordmannen og kjæresten på feriestedet Las Palmas.

Fire av dem som skulle få utbetalt i overkant av 220 000 kroner for dobbeltdrapet av femtemann, som var hovedarkitekten bak drapsplanene.

Saken ble sitert i en rekke norske nettaviser, også Dagbladet.no.

Nå ønsker en av de pågrepne, den angivelige hovedmannen, å fortelle sin versjon av sannheten.

- Jeg ble pågrepet på flyet på vei til Cuba, der jeg skulle besøke familie og forretningsforbindelser. Jeg satt åtte timer i arresten. Deretter ble jeg løslatt uten siktelse. Dette var bare falske anklager som ble framsatt for å skade meg, sier 49-åringen til Dagbladet.no.

Både han og hans norske kone hevder det er de som blir forfulgt og truet. Nå vurderer de sammen med sin advokat å saksøke nordmannen for falsk anmeldelse.

- Hvis jeg hadde planlagt å drepe noen, hadde jeg ikke snakket med deg, sier mannen til Dagbladet.no

Pengekrangel

Det er ord mot ord i striden mellom nordmannen og briten. Utgangspunktet for konflikten er en pengesum på 200 000 euro. Først skal nordmannen ha lånt dette beløpet av briten til å investere i et fond som finansierte såkalte timesharleiligheter.

Lånet på 200 000 ble tilbakebetalt av nordmannen. Nå som avkastningen på fondet har steget til 600 000 euro, forsøker nordmannen desperat å få sin del av gevinsten. Slik framstiller den 49 år gamle briten den sivile straffesaken mot han.

Nordmannen hevder på sin side at det er han som er blitt svindlet, og presset til å investere mer penger. Han hevder også at han ble truet på livet dersom han ikke trakk anmeldelsen.

Den britiske hovedmistenkte hevder derimot at det er hans norske kone og deres tre barn som er blitt forfulgt og truet av nordmannen. Kona forteller at nordmannen har fulgt etter henne når hun har fulgt barna til skolen, og at han har stått utenfor huset deres ved flere anledninger.

Beskyldningene om at briten og fire andre planla å drepe han er bare nok et forsøk på å ødelegge, hevder briten.

- Dette er bare falske anklager for å sverte meg, slik at fondet blir stengt, sier briten, som mener det er direkte feil når de spanske avisene skriver at han tidligere er dømt for vold.

Tatt i væpnet aksjon

Det var i en nøye planlagt væpnet aksjon at spansk politi arresterte fire av britens angivelig medsammensvorne. Ifølge politiet var de fire ute etter å tvinge nordmannen til å underskrive et gjeldsbrev som ville gjøre det umulig å ta saken for retten.

Spanske medier skriver at politiet på Las Palmas har siktet britene og irene for svindel, drapstrusler og pengeutpressing.

Dette benekter den 49 år gamle briten som Dagbladet.no har snakket med. Den spanske etterforskningsledelsen har ikke vært tilgjengelige for kommentar i dag.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media