I KLINSJ: KrF-leder Knut Arild Hareide sier han ikke forholder seg til Per Sandberg i det politiske liv. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
I KLINSJ: KrF-leder Knut Arild Hareide sier han ikke forholder seg til Per Sandberg i det politiske liv. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

- Hvis jeg skulle ta innover meg det Per Sandberg sa og gjorde til enhver tid, ville jeg fått et krevende liv

Hareide sier han ikke forholder seg til Sandberg i det politiske samarbeidet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Frp-nestleder Per Sandberg mener KrF-leder Knut Arild Hareide nedvurderte Sandbergs rolle i asylbarnsaken, og svarte KrF-lederen i helga med:

- Hareide og alle andre må bare erkjenne og akseptere at Per Sandberg er første nestleder i Fremskrittspartiet, sa Sandberg til Dagbladet.

I formiddag holdt KrF en pressekonferanse i forkant av partiets landsmøte i Trondheim kommende helg. I etterkant stilte Knut Arild Hareide til intervju med Dagbladet for å svare på hvor frustrert partiet hans er over Frp's nestleder:

- Frustrasjonen over Per Sandberg er lavere enn noen gang. Jeg tror hans mange utspill har gjort det, jeg tror vi var mer frustrert de første gangene han var ute, sier Hareide til Dagbladet.

- Et krevende liv - Preller det av?

- Ja, det tror jeg vi trygt kan si.

- Hindrer de mange utspillene hans et konstruktivt samarbeid?

- Nei, det gjør det ikke. Hvis jeg skulle ta innover meg det Per Sandberg sa og gjorde til enhver tid, ville jeg fått et krevende liv. Det velger jeg å ikke gjøre.

- Han er jo nestleder?

- Ja, men det er ikke Per Sandberg jeg forholder meg til i det politiske samarbeidet, sier Hareide.

Asylbarn-kampen Sandbergs utspill kom etter å ha lest Dagbladets intervju med KrF-leder Knut Arild Hareide, der Hareide forteller om konflikten med Sandberg i etterkant av Asylbarn-forhandlingene:

Etter at samarbeidspartiene hadde presentert avtalen, gikk Frp nemlig ut og beskrev det som en seier for partiet. Per Sandberg fortalte til Dagbladet at han var overrasket over hvor mye KrF og Venstre hadde gått med på.  

- Hva tenkte du da leste det, Hareide?  

ORDKRIG: Frp-nestleder Per Sandberg og Knut Arild Hareide har rettet sterkt skyts mot hverandre mens de to partiene har hatt et regjeringssamarbeid.
Foto: Nina Hansen / Dagbladet
ORDKRIG: Frp-nestleder Per Sandberg og Knut Arild Hareide har rettet sterkt skyts mot hverandre mens de to partiene har hatt et regjeringssamarbeid. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

- Siv Jensen tok kontakt med meg og Trine den dagen og ga en litt annen beskrivelse enn Sandberg ga til Dagbladet. Det var Jensen og Anundsen som var med i forhandlingene, og de vet mer om hva Frp kan være med på, enn Sandberg, svarte Hareide.

Denne formuleringen syns Sandberg lite om, og minner altså om at han er nestleder i Frp.

- Jeg ivaretar mine medlemmer og mine velgere på beste måte, sier han i dag.

- Nå er det nok! Dette er verken første eller andre gang Per Sandberg og Knut Arild Hareide har vært i klinsj.

- Min tålmodighet er i ferd med å ta slutt. Nå er det nok! tordnet Hareide mot Sandberg i en debatt på NRKs «Dagsnytt atten» i februar.

Da hadde Sandberg gitt KrF skylda for rekrutteringen av fremmedkrigere som drar i krigshandlinger og deltar i massakrer på kvinner og barn.

- KrF har et meget stort ansvar for at tusenvis av unge mennesker født og oppvokst i Norge lever i frykt for tvangsekteskap og kjønnslemlestelse, sa Sandberg.

Sandberg beklaget seinere sine uttalelser om KrF, og vedgikk overfor Dagbladet at «det gikk litt i ball». Men presiserte samtidig at kritikken mot innvandringspolitikken og de andre partiene generelt var ektefølt. Det gjentok han i kveld på «Dagsnytt atten».

- Jeg er glad Sandberg prøver å beklage, men dette er ikke en uforbeholden beklagelse, sa Hareide etterpå.