Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- ...Hvis jeg vinner!

Donald Trump sier han vil respektere valgresultatet på en betingelse.

LØFTE: Under et valgmøte i Delaware avla Trump et løfte til sine velgere. Han vil respektere valgresultatet, men bare dersom han vinner. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Donald Trump har gjentatte ganger kommet med beskyldninger om at presidentvalget i USA er rigget.

Spørsmålet mange stiller seg er om han kommer til å akseptere valgresultatet dersom Hillary Clinton vinner.

- Hvis jeg vinner!

Under et valgkamparrangement i Delaware i Ohio torsdag ga han et svar på det.

- Jeg vil gjerne love og avlegge et løfte til mine velgere og tilhengere, og til alle i USA. Jeg vil akseptere resultatet i dette store og historiske presidentvalget, sa Trump.

Så tok han en liten kunstpause, før han la til:

- Hvis jeg vinner!

Heller ikke under debatten med Hillary Clinton natt til torsdag ønsket Trump å forplikte seg til å akseptere valgresultatet dersom Clinton vinner valget.

Trump har riktignok signalisert at han vil akspetere et nederlag dersom han taper stort, men at han også vil benytte seg av rettighetene sine til å utfordre resultatet dersom det blir «et tvilsomt resultat».

DETTE AVGJØR VALGET: Innbyggerne i bare tre stater kan alene bestemme utfallet av presidentvalgkampen. Video: Guro Lindahl Flåten og Marie Røssland / Dagbladet Vis mer

Den sista tida har Trump kommet med en rekke anklager om valgjuks. Da han under debatten ble spurt om han vil godta valgresultatet, svarte Trump:

- Jeg vil vurdere når den tid kommer. Det jeg har sett er så ille. Mediene er så ille. Det er så uærlig. De forgifte folks hjerner. Ser du på registrene er det millioner av folk som stemmer som ikke har rett til å stemme.

- Vil ikke overgi seg før valget

I etterkant av debatten var det ett spørsmål som gikk igjen til Trumps representanter. Kommer Trump til å godta valgresultatet?

Trumps nasjonale talskvinne, Katrina Pierson, sa til Dagbladet at det Trump sier er at han ikke skal overgi seg før valget er gjennomført.

- Viktigere er det at folk holder seg engasjert og følger med på valglokalene. Vi har tidligere sett at velgere er blitt truet ved valglokalene. Han vil sørge for at det ikke skal skje, sa Pierson.

Hun la til at Trump «selvfølgelig vil innrømme nederlag om valget er rettferdig».

- Vi snakker om ett fylke som kan avgjøre hvilken kandidat en hel stat går til. Dersom det er snakk om et par hundre stemmer fra eller til, vil han utfordre det, sa Pierson.

Clinton ikke imponert

Hillary Clinton og hennes valgkampapparat har ikke latt seg imponere av Trumps manglende vilje til å love at han vil godta et valgresultat som går i hans disfavør.

- Det er fullstendig uansvarlig, men veldig passende til Donald Trumps vane med å sette seg selv foran resten av landet. At det faktisk skaper noe tvil om valget er mindre sannsynlig når republikanere flest ikke støtter han i dette, sa Hillary Clintons nasjonale talsmann, Brian Fallon, til Dagbladet.

Saken oppdateres

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media