- Hvis klasserommet har blitt et sted for Snapchat og Twitter har vi feilet

Kunnskapsministeren synes det er fornuftig av Unge Høyre å problematisere IKT i skolen.

LÆRERNE ER NØKKELEN: Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen mener videre-og etterutdanning av lærere vil skape bevisstgjøring rundt bruken av IKT i skolen.  Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
LÆRERNE ER NØKKELEN: Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen mener videre-og etterutdanning av lærere vil skape bevisstgjøring rundt bruken av IKT i skolen. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Vi lurer oss selv hvis vi tror det er moderne undervisning å la elevene sitte fritt og skrive notater med hver sin PC, sier Mathilde Tybring-Gjedde fra Unge Høyre til Dagbladet.

Det er kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen helt enig i, likevel synes han Unge Høyre går for langt når de mener løsningen er å fjerne alle PC-er.

- Problemet er ikke PC-ene - Hvis klasserommet har blitt et sted for Snapchat og Twitter har vi feilet. Jeg tror ikke problemet er digitalt verktøy i seg selv, men hvordan det brukes, sier Røe Isaksen til Dagbladet.

Kunnskapsministeren understreker at hvordan PC-er blir brukt må være opp til hver enkelt skole og lærer.

- Selve bruken av PC i skolen er det opp til kommunene og fylkeskommunene å ta stilling til, men på nasjonalt plan er det vi som lager rammene og læreplanene. I timen er det læreren som bestemmer hvordan en PC skal brukes, sier Røe Isaksen.

Han synes det er fornuftig av Unge Høyre å problematisere tanken om at digitalt utstyr i seg selv ikke gir bedre læring.

- Det forskes fortløpende på hvordan IKT brukes i skolen og hva man kan gjøre for å unngå distraksjon, men det er viktig å påpeke at skolen har et ansvar for å skape digital kompetanse. Det blir for drastisk å kutte ut alle PC-er.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer