«Hvis Krekar vil til Irak, skal han få reisedokumenter på dagen»

Bjarne Håkon Hanssen håper å bli kvitt Krekar etter mullaens utspill i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Det var torsdag morgen at mulla Krekar sa til Dagbladet.no at han vil reise hjem til Nord-Irak for å krige mot amerikanerne. «Dessverre kan jeg ikke reise tilbake og delta. (..) Hvis jeg blir fri... og jeg håper å bli fri til å reise hjem til Irak for å krige mot amerikanerne», sa Krekar til den kurdiske ukeavisa Awene.

Nå kan mulla Krekar få hjelp av arbeids- og integreringsminister Bjarne Håkon Hanssen:

- Hvis Krekar vil til Irak, kan han få reisedokumenter på dagen. Han skal også få penger til flybilletter og taxi og hele greia. Hvis han sjøl kan tenke seg det, så kan det gå, sier Hanssen til NRK.

Klare regler

Mulla Krekar er utvist fra Norge fordi norske myndigheter mener han er en trussel mot rikets sikkerhet. Norske myndigheter har nå en sendemann i Irak som skal vurdere om mulla Krekar kan sendes ut av Norge, skriver TV 2 Nettavisen.

- Vi er avhengig av å få en avtale med irakiske myndigheter som sikrer at Krekar ikke risikerer dødsstraff og tortur, sier Hanssen.

Også overfor TV 2, sier Hanssen at det er fullt mulig for Krekar å reise frivillig, hvis han sjøl ønsker det.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer