Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Hvis man ikke jobber og tjener penger bør man kanskje tenke igjennom konsekvensene av å få 7 barn?»

Frp-politiker Ulf Leirstein får kritikk etter Twitter-melding.

 UENIG I KRITIKKEN:  På Twitter har Ulf Leirstein (Frp) fått så øra flagrer, men selv er han uenig i kritikken. Han mener det må være lov å stille spørsmål ved familiers avgjørelse om å få så mange barn, hvis noe skulle skje - som TV 2-saken han linker til illustrerer. Foto: NTB Scanpix / Skjermdump
UENIG I KRITIKKEN: På Twitter har Ulf Leirstein (Frp) fått så øra flagrer, men selv er han uenig i kritikken. Han mener det må være lov å stille spørsmål ved familiers avgjørelse om å få så mange barn, hvis noe skulle skje - som TV 2-saken han linker til illustrerer. Foto: NTB Scanpix / Skjermdump Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Stortingsrepresentant Ulf Leirstein (Frp) får pepper av blant andre Sp-politiker Marit Arnstad og SV-leder Audun Lysbakken for en melding han la ut på Twitter med lenke til en TV 2-sak.

I saken møter TV 2 en familie med syv barn, en far i lærerjobb og en mor som er uføretrygda. TV 2 anslår at familien vil tape til sammen 100 000 kroner i året på grunn av regjeringskutt i barnetilleggene for uføretrygdede.

Meldingen til Leirstein lyder som følger
: «Hvis man ikke jobber og tjener penger bør man kanskje tenke igjennom konsekvensene av å få 7 barn?»

«Frps smakfulle hilsen» Smålig, Mao-aktig og empatiløst, blir meldingen kalt på Twitter.

SV-leder Audun Lysbakken rykket ut på Twitter og skriver: «Frps smakfulle hilsen til familie som blir fattigere av Frp i regjering».

Sp-politiker Marit Arnstad skriver
: «Slik rettferdiggjør Frp sine kutt overfor svake grupper i samfunnet.»

- Frp gir de rikeste i landet skattefest, samtidig som de tydeligvis tar uendelig lett på å gjøre barn i familier med uføre foreldre fattigere, sier Lysbakken til Dagbladet, og legger til:

- Dette er Frp's sanne ansikt: et parti for rikfolk, ikke for dem som har det vanskelig i Norge.

- Naturlig å sette spørsmålstegn Hovedpersonen selv, Ulf Leirstein, tar kritikken på Twitter og fra Lysbakken med stor ro.

- Jeg skjønner selvfølgelig at det er moro for sosialistene å linke dette opp mot skattelettelser, men det har denne familien også fått. Jeg så reportasjen og synes det var naturlig å sette spørsmålstegn ved å få så mange barn. Man må tenke gjennom egen økonomisk situasjon, sier Leirstein, og legger til:

- I mitt hode er det for mange som regner med at uansett hva som skjer, skal de ha samme levestandard. Sånn er det ikke. Man får dårligere råd når man uføretrygda. Det skal være et sikkerhetsnett, men ikke et sikkerhetsnett som sørger for overflod.

Kaller meldinga spissformulert At meldinga kan virke smålig eller empatiløs, er også Leirstein uenig i, selv om han vedgår at den er spissformulert.

- Meldinga er formulert med et spørsmålstegn. Jeg sette bare spørsmålstegn ved å skaffe så mange barn, sier Frp-politikeren.

- Vi må spissformulere, hvis ikke hadde ikke Dagbladet ringt, legger han til.

Dagbladet har forsøkt å nå Marit Arnstad for en kommentar, men ikke lykkes.