- Hvis NATO-sjefen kom til byen ville han bli behandlet som president

Reagerer på at Obama aldri svarte på Stoltenbergs møtehenvendelse.

FÅR IKKE MØTE OBAMA:  NATO-sjef Jens Stoltenberg er nå i Washington for å lede et NATO-seminar, men får ikke møte Barack Obama. Det er fordi Det hvite hus aldri svarte på forespørselen fra Stoltenbergs kontor, ifølge Bloomberg. Her er han avbildet like etter møtet sitt med den kanadiske statsministeren Stephen Harper (utenfor bildet) i Ottawa for to dager siden. Foto: Cole Burston / Epa / Scanpix
FÅR IKKE MØTE OBAMA: NATO-sjef Jens Stoltenberg er nå i Washington for å lede et NATO-seminar, men får ikke møte Barack Obama. Det er fordi Det hvite hus aldri svarte på forespørselen fra Stoltenbergs kontor, ifølge Bloomberg. Her er han avbildet like etter møtet sitt med den kanadiske statsministeren Stephen Harper (utenfor bildet) i Ottawa for to dager siden. Foto: Cole Burston / Epa / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

President Barack Obama har som kjent ikke gjort plass til et møte med NATO-sjef Jens Stoltenberg i løpet av de tre dagene nordmannen er i Washington. Stoltenbergs kontor ba imidlertid om å møte Obama i god tid før besøket, skriver Bloomberg.

Men ikke noe svar kom fra Det hvite hus, forteller to kilder nær NATO-sjefen til Josh Rogin, spaltist i Bloomberg.

Strider mot praksis Det får Kurt Volker, tidligere USA-utsending til NATO både under presidentene George W. Bush og Obama, til å reagere. Han sier at president Obama nå har brutt en lang tradisjon:

- Bush-administrasonen førte en klar linje. Hvis NATO-sjefen kom til byen, ville han bli behandlet som en president ... for ikke å svekke hans status eller autoritet, sa Volker til Rogin.

Til Dagbladet i går avdramatiserte Jens Stoltenberg det faktum at han ikke får møte Obama.

- Dette er ikke et bilateralt besøk til USA. Dette er et Nato-møte som jeg skal lede. Det er et utmerket samarbeid mellom Nato, meg og USA, sa Stoltenberg til Dagbladet.

- Hadde du håpet å få til et møte med Obama?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer