- Hvis nordkoreanerne ser dette skipet, kan de angripe igjen

Nord-Korea med nye advarsler om angrep om Sør-Korea og USA «fortsetter sin hensynsløse militære provokasjon».

KAN STARTE KRIG: Superhangarskipet USS George Washington skal etter planen være med på en militærøvelse sammen med Sør-Korea fra søndag. Foto:    AFP Photo/Jay Directo/Scanpix
KAN STARTE KRIG: Superhangarskipet USS George Washington skal etter planen være med på en militærøvelse sammen med Sør-Korea fra søndag. Foto: AFP Photo/Jay Directo/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Nord-Korea har ifølge det nordkoreanske nyhetsbyrået KCNA varslet at de vil utføre flere angrep hvis Sør-Korea fortsetter sin «hensynsløse militære provokasjon», og viser indirekte til militærøvelsen Sør-Korea og USA vil holde i Gulehavet førstkommende søndag, skriver nyhetsbyrået AP.

Nord-Korea har gitt Sør-Korea og USA skylda for tirsdagens angrep på den sørkoreanske øya Yeonpyeong. Fire personer, blant dem to sivile, ble drept i artilleriangrepet.

Mange spekulerer i om det var Sør-Koreas årlige militærøvelse i det omstridte havområdet nær Nord-Korea som utløste artilleriangrepet. Det statlige nyhetsbyrået KCNA hevder artillerigranater fra øvelsen havnet i nordkoreansk vann.

- Amerikanske og sørkoreanske dukkesoldater kommer med ekstra provokasjon med mål om å orkestrere nok et teater som Cheonan-saken, samtidig som de erklærer unntakstilstand og og holder krisemøter, skriver KCNA.

- Vil avskrekke Det atomdrevne hangarskipet USS George Washington er blant de militære fartøyene som nå er på vei mot Gulehavet for å delta i militærøvelsen som starter søndag. Superskipet på 1092 fot (333 meter) lang  har et mannskap på over 6000 og 75 fly - klar til å brukes i strid.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer