IKKE BEKYMRET: Amalie Weum (21) er en av mange som har reist ned med reiseselskapet Detur. De sier at foreløpig er det den oppsatte avgangen mandag 29. juni som er returen for deres kunder. Dette bekymrer ikke Weum. Foto: Privat, Mohammed Messara/ EPA
IKKE BEKYMRET: Amalie Weum (21) er en av mange som har reist ned med reiseselskapet Detur. De sier at foreløpig er det den oppsatte avgangen mandag 29. juni som er returen for deres kunder. Dette bekymrer ikke Weum. Foto: Privat, Mohammed Messara/ EPAVis mer

- Hvis pappa sier «du reiser hjem nå», så gjør jeg det

Men 21 år gamle Amalie Weum føler ikke behov for å komme seg hjem fra Tunisia før tida.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Fredag ettermiddag ble 37 mennesker drept og 36 såret i et angrep i den tunisiske feriebyen Sousse. Flere nordmenn befinner seg i området, men det er foreløpig ikke kjent om noen av dem har blitt direkte påvirket av angrepet.

Amalie Weum (21) er en av mange som har reist ned med reiseselskapet Detur. De sier at foreløpig er det den oppsatte avgangen mandag 29. juni som er returen for deres kunder. Dette bekymrer ikke Weum, som nå befinner seg på Hannibal hotel, et par kilometer unna området hvor angrepet startet ved Imperial Marhaba.

Vil bli - Nå har det skjedd, så jeg tror ikke det skjer igjen med det første. De har nok satt opp sikkerhetstiltak, så det er jo mer trygt nå,  forteller Weum til Dagbladet.

Hun er ikke bekymret for situasjonen videre, og har planer om å bli til mandag. Hun legger imidlertid til at dersom situasjonen endrer seg og Detur eller norske myndigheter anbefaler folk å reise hjem så gjør hun det.

- Hvis pappa sier «du reiser hjem nå» så gjør jeg nok også det, legger hun til.

Trenger turismen Det offisielle reiserådet fra Utenriksdepartementet oppfordrer reisende til å utvise aktsomhet ved reiser til eller opphold i Tunisia. Detur planlegger nå å kansellere alle avganger til landet, sier daglig leder Levent Cetin til Dagbladet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Weum forstår godt at det er det tryggeste alternativet for selskapet, men syns det samtidig er synd.  

- Tunisia er jo et land som lever av turisme, sier Weum.

Også moren til 21-åringen, som befinner seg i samme by, men lengre unna, sier de ikke har noen umiddelbare returønsker.

- Mannen min er jo tunisier og halve familien min er her, så jeg har ikke noe i mot å være her så lenge UD ikke kommer med noen endringer i reiserådet, slik at forsikringsgrunnlaget blir endret, forteller Hege Stenseth Mokhtar til Dagbladet. 

Akkurat nå er familien bare veldig takknemlig for at de er i live. De var på vei til stranden hvor angrepet skjedde da de fikk beskjeden.

Flere nordmenn Minst 114 norske turister oppholder seg i Sousse i Tunisia, ifølge turoperatøren Detur. Selskapet har ikke fått informasjon om at noen er såret, men avlyser alle reiser til Tunisia på grunn av angrepet.

- Vi har sendt tekstmeldinger til alle våre kunder. Så langt har vi ikke informasjon om at nordmenn er såret, sier daglig leder Levent Cetin i Detur til NTB fredag ettermiddag.

Turoperatøren har totalt 159 nordmenn i det nordafrikanske landet akkurat nå, 114 av dem befinner seg i Sousse-området. Ingen av dem bodde på hotellene som ble rammet av angrepet, opplyser Cetin. Foreløpig ser det ut som om alle de 159 drar tilbake til Norge som planlagt mandag morgen.