- Hvis regjeringens forslag vedtas, kan mer enn hver fjerde arbeidstaker bli midlertidig ansatt.

LO-streik mot Robert Erikssons frislipp i januar.

GENERALSTREIK: LO-sekretariatet vedtok i formiddag å legge ned arbeidet i to timer i januar i protest mot regjeringenes lovforslag om mer midlertidig ansettelse.  Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
GENERALSTREIK: LO-sekretariatet vedtok i formiddag å legge ned arbeidet i to timer i januar i protest mot regjeringenes lovforslag om mer midlertidig ansettelse. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Hvis regjeringens forslag vedtas, kan mer enn hver fjerde arbeidstaker bli midlertidig ansatt. Det er et fullt frislipp, som vi må reagere på, sier LO-leder Gerd Kristiansen.

Det var et samlet LO-sekretariat som i dag vedtok å sette i verk en to-timers politisk streik i månedsskiftet januar/februar.

Kollisjonskurs LOs sekretariat, som består av forbundslederne i LO, slår fast at Høyre/Frp-regjeringen med sitt forslag om mer midlertidighet og en svekket arbeidsmiljølov er på kollisjonskurs med norsk fagbevegelse.

Advarer Stortinget - Vi advarer Stortinget på det sterkeste mot å vedta dette forslaget, som vil rokke ved den grunnleggende tryggheten i det norske arbeidslivet.

- Vi vil jobbe hardt for å få stortingsflertallet til å avvise dette. Vi vil vise at norske arbeidstakere ønsker seg trygge, faste jobber, sier Kristiansen.

I strid med alle råd Regjeringen foreslår en grense på «nye midlertidige» på 15 prosent. Det kommer i tillegg til de som er midlertidige i dag, som utgjør omlag 10 pst av antall sysselsatte.

- Det er i praksis et fullt frislipp, og strider mot erfaringene fra andre land, alle råd regjeringen har fått fra arbeidstakerorganisasjonene, statens egne fagetater og forskningsinstitusjonene. Det er den største omveltningen av norsk arbeidsliv på mange tiår, sier LO-lederen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer