Hvis sjefen tror du lurer med timelistene og overvåker deg, så er dette ulovlig

Aldri før har Datatilsynet fått så mange henvendelser som nå om kameraovervåking og GPS-overvåking i arbeidslivet.

MARKANT ØKNING: Direktør Bjørn Erik Thon i Datatilsynet sier stadig flere arbeidstakere tar kontakt med spørsmål om overvåking i arbeidslivet. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet
MARKANT ØKNING: Direktør Bjørn Erik Thon i Datatilsynet sier stadig flere arbeidstakere tar kontakt med spørsmål om overvåking i arbeidslivet. Foto: Benjamin A. Ward / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I fjor fikk Datatilsynet mellom åtte og ni tusen henvendelser til sin juridiske veiledningstjeneste. Spørsmål om kontroll- og overvåking i arbeidslivet var største kategori og utgjorde 16, 17 prosent av alle henvendelsene i 2012.

Datatilsynet går i disse dager gjennom alle henvendelser de har fått i løpet av første halvår i 2013, og kan dermed gi Dagbladets lesere følgende rykende ferske trendrapport:

- Vi ser nå en markant økning i antall henvendelser knyttet til kontroll og overvåking i arbeidslivet. Det er nå flere arbeidstakere enn arbeidsgivere som tar kontakt med oss om disse tingene. Det hadde vært bedre om arbeidsgiverne tok kontakt, for da kunne de ha gjort ting riktig fra starten av, sier direktør Bjørn Erik Thon i Datatilsynet.

I papirutgaven av Dagbladet i dag kan du lese om en fersk rapport som viser at norske arbeidstakere utsettes for til dels massiv overvåking på jobben.

Les også: «Slik overvåker sjefen deg» (krever abonnement)

At stadig flere arbeidsgivere bruker satelitter, bærbare dataenheter, kameraer og GPS-er for å følge med på sine ansatte, kan få alvorlige konsekvenser.

Og det er ikke lett for hverken arbeidgivere eller arbeidstakere å forstå hva som er lovlig eller ulovlig overvåking, noe Dagbladet omtalte tidligere i dag.

I 2010 ble Jørn Roar Hansen Rollstad sparket som sjåfør i et renovasjonsfirma etter at arbeidsgiveren hadde overvåket ham ulovlig.

Kamera og GPS Datatilsynet har hittil i år fått særlig mange henvendelser om kameraovervåking, men de ser også en økning i antall henvendelser knyttet til GPS-bruk og spørsmål knyttet til innsyn i eller sletting av ansattes e-post.

- Når det gjelder kameraovervåking har vi ved tilsyn sett eksempler på at kameraer fanger opp for mye eller at det er satt opp kamera på steder hvor dette ikke er greit. En restaurant som bruker kamera for å se når bordene må ryddes, er en håpløs måte å gjøre det på, sier Bjørn Erik Thon.

Manglende sletting av opptak og fjernovervåking av ansatte når sjefen ikke er på jobb er også noe Datatilsynet har sett forekomme i norsk arbeidsliv.

- Ulovlig - Manglende sletting er også et problem ved GPS-informasjon. Et annet problem er når det innhentes for mye informasjon. Man samler inn opplysninger og bruker det til noe annet enn det som var formålet. Hvis en arbeidsgiver tror at en ansatt lurer dem med timelistene og derfor overvåker vedkommende, så er dette ulovlig, påpeker Thon.

Hans råd til arbeidsgiverne er å gjøre ting riktig, ta med de ansatte på råd og å holde seg til den avtalen man har med de ansatte.