Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hvis snekkeren likevel forsvinner

Det går mange historier om håndverkere som etterlater seg halvferdige bad og tilbygg uten gulv. Er det mulig å unngå problemet?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det kan være smart å sjekke hvor opptatt håndverkeren er. Han har ingen grunn til å hisse seg opp når du spør om hvordan han planlegger jobben hos deg i forhold til andre oppdrag.

Det kan også være lurt å skaffe seg Lov om håndverkstjenester. Den kan f.eks. ligge oppslått på bordet på kapitlet om «Forsinkelse av tjenesten» slik at håndverkeren ser det mens du går gjennom avtalen om oppdraget.

Skulle det likevel skjære seg, foreslår juridisk konsulent Anne Austad på Forbrukerkontoret i Oslo/Akershus følgende framgangsmåte:

· · Hold igjen resten av det håndverkeren har til gode.

· · Skriv et brev til håndverkeren. Påpek at avtalen er brutt, og at du derfor forbeholder deg rett til å engasjere en annen håndverker for hans regning.

- Det kan være smart å få en sakkyndig til å vurdere arbeidet som er gjort før du setter i gang en annen med å fullføre verket. Vi hjelper gjerne til med å skaffe en fagmann, sier juridisk konsulent Anne Austad.