PÅGREPET: De tre mennene som var etterlyst for drapene på Maren Ueland (28) og Louisa Vesterager Jespersen (24), ble pågrepet på en buss i Marokko etter 72 timers klappjakt. Video: John Terje Pedersen, NTB Scanpix, marokkansk politi, Kesh24 Vis mer Vis mer Vis mer

Drapene i Marokko:

- Hvis sønnen vår virkelig har gjort dette, er han ikke lenger vår sønn

Familiene til de mistenkte terroristene i Marokko er i sjokk og sorg. Samtidig leter politiet etter flere personer de frykter har tilknytning til en terrorgruppe nord i Marrakech.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I dag arresterte marokkansk politi tre menn som de mener står bak drapene på norske Maren Ueland (28) og danske Louisa Vesterager Jespersen (24). De tre mennene ble pågrepet på en buss som var på vei bort fra Marrakech by i morges.

De tre skal komme fra et område nord i Marrakech, og flere av familiemedlemmene til de mistenkte har pratet med marokkansk media i dag.

- I sjokk

En av dem er broren til en av de siktede. Han forteller til nettstedet Kifash at han er i sjokk.

- Broren min var en vanlig person, men endret seg etter at han begynte å anlegge skjegg. Det er vennene til broren min som er grunnen til endringen. De hjernevasket ham, sier broren til Kifash, før han fortsetter:

- Marokko må reagere og stoppe de folkene som har fått broren min til å endre tankesett.

Broren forteller at ikke klarer å fatte at broren hans kan ha vært med på dobbeltdrapene. Han forteller videre at broren hans, Younes aldri har gått på skole.

- IS-soldater

I ettermiddag ble det lagt ut en video av de fire antatte gjerningsmennene der de står foran et IS-flagg.

- De tre er sammen med en fjerde mann nå arrestert for de forferdelige dobbeltdrapene. Det er veldig mye som tyder på at de fire tilhører Daesh (det arabiske navnet på IS, journ.anm.). Du ser det på måten de filmet drapene på, på hva de sa i videoen, og hvordan de drepte, sier en journalist i avisa Kech24 til Dagbladet.

Bevæpnet med kniver

VÅPEN PÅ BUSS: Disse knivene skal de tre mennene som ble pågrepet av politiet i dag ha gjemt på bussen de satt i. Foto: Kech24
VÅPEN PÅ BUSS: Disse knivene skal de tre mennene som ble pågrepet av politiet i dag ha gjemt på bussen de satt i. Foto: Kech24 Vis mer

De tre som ble pågrepet på bussen i dag, er mellom 25 og 33 år gamle. Det er de samme tre som ble etterlyst med bilder i går.

De tre mennene skal ifølge Dagbladets kilde ha gjemt kniver på bussen der de ble pågrepet. Kech24 har fått tak i et bilde som viser knivene de tre hadde med seg.

- Selv om politiet har arrestert fire mistenkte for drapene, leter de videre etter flere personer som de frykter har tilknytning til en terrorgruppe, sier en kilde til Dagbladet.

I sorg

Flere av de mistenkte skal komme fra det nordlige Marrakech.

- Vi var der i dag og pratet med familien til de siktede. De er i sjokk og forteller til oss at «hvis sønnen vår virkelig har gjort dette, så er han ikke lenger vår sønn», sier en journalist i Kech24 til Dagbladet.

Kech24 er et mediebyrå, med både nettavis, avis og tv. Kech24 er den største avisa i Marrakech, og en av de største i Marokko.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer