- Hvis Vedum kjenner et iskaldt gufs, kommer det fra hans eget hjerte

Trine Skei Grande forundret over Sp-lederens utblåsning.

- MAKTARROGANT: Venstre-leder Trine Skei Grande mener Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum er maktarrogant. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet
- MAKTARROGANT: Venstre-leder Trine Skei Grande mener Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum er maktarrogant. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Venstre-leder Trine Skei Grande stiller seg undrende til Senterparti-leder Trygve Slagsvold Vedums kraftige utblåsning mot Frp, Høyre, V og KrFs flyktningforslag.

- Vi tar imot 1000 kvoteflyktninger fra Syria. Det er 1000 flere i fjor, og like mange som de rødgrønne foreslår i år, og vi gjør det etter det regelverket som den rødgrønne regjeringen innført. Hvis han kjenner et gufs av iskaldt, så kommer det fra hans eget hjerte. For det er hans eget hjerte som har utformet dagens politikk. Det forundrer meg at han ikke er glad for at vi nå har fått flertall for å gjennomgå regelverket som han sto for i regjering.       

- Han mener forslaget som får flertall, der man ber om en gjennomgang, ikke betyr noe som helst?

- Det utsagnet beviser godt hvorfor det ble regjeringens skifte. Det viser den maktarrogansen som gjør at man kan tenke at et stortingsvedtak er noe man ikke trenger å bry seg om.

- Freidig I sitt forslag til statsbudsjett for 2014 gikk den forrige regjeringen, etter at de tapte valget, inn for å ta imot en tilleggskvote på 1000 kvoteflyktninger fra Syria. Dette skjede etter at FNs høykommissær for flyktninger ba Norge ta imot flere.

Frp reagerte da kraftig på de rødgrønnes forslag.

- Freidig gjort, sa Frp's Morten Ørsal Johansen, som beskrev bevilgningen som en snubletråd i budsjettet og tok til orde for at det ville være klokere å sørge for «gode løsninger i nærområdene».

Slagsvold Vedum viser til at Høyre/Frp-regjeringen med støtte fra KrF og Venstre reduserte det totalle antallet kvoteflyktninger med 500 sammenlignet med de rødgrønnes budsjettforslag. 

- Om KrF og Venstre hadde stemt med oss, hadde vi kunne tatt imot 500 flere, sier Sp-lederen til Dagbladet.  
     «Komiske Ali?» Frp's innvandringspolitiske talsmann Mazyar Keshvari fnyser også av Senterparti-lederens utspill.

- Opposisjonen var i regjering for knapt under åtte måneder siden, nå begynner dette å bli et patetisk. Jeg vet ikke om dere forbilde er «komiske Ali». Men realiteten er at taket på hvor mange kvoteflyktninger vi kan ta inn, først og fremst handler om å gi flyktningene en verdig og god behandling. Da må han ta hensyn til det man til enhver tid har kapasitet til, sier Keshvari til Dagbladet.

- Og er det noen som driver med spill, så er det disse partiene. For oss i Frp har det vært avgjørende viktig at vi tar imot i henhold til det vi har kapasitet til, fortsetter han.

- Fei for egen dør Frp-politikeren minner om at Syria-krigen brøt ut da de rødgrønne styrte Norge, og foreslår at de rødgrønne feier for egen dør.

- Ap, Senterpartiet og SV har sitte åtte år i en flertallsregjering, og de kunne når som helst gjøre akkurat det de måtte ønske på dette feltet. De kunne ha blant annet ha fjernet taket på antall kvoteflyktninger med spesielle medisinske behov helt. Det gjorde de ikke, fortsetter han.

- Og etter at vi tok over konkursboet fra de rødgrønne, også på dette området, er det altså 5500 flyktninger på norske asylmottak, som venter på å bli plassert i bopel i kommunene. At kommunene ikke har tatt imot dem, skyldes ikke at de er inhumane eller mangler omsorg. Det skyldes at kapasiteten er sprengt. Jeg vet ikke hvordan Ap, SV og Senterpartiet mener situasjonen hadde blitt bedre om vi tok imot tre fly med hardt skadete flyktninger som da måttet ha ligget i telt utenfor sykehus eller i kommunen. Når vi ikke har mulighet til å ta imot flyktninger og gi dem behandling her, må vi hjelpe disse menneskene i sine nærområder. Heldigvis gjør vi begge deler. 

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer