ELDRE MOR: Halvt norske Susan Tollefsen bor i Essex utenfor London med mannen Nick Mayer (47) og datteren Freya (2). Nå håper hun å bli gravid igjen. Foto: Sveinung Uddu Ystad
ELDRE MOR: Halvt norske Susan Tollefsen bor i Essex utenfor London med mannen Nick Mayer (47) og datteren Freya (2). Nå håper hun å bli gravid igjen. Foto: Sveinung Uddu YstadVis mer

- Hvis vi begge faller fra skal Freya (2) vokse opp i Norge

Norsk-britiske Susan Tollefsen (59) håper å være der for datteren i 20-30 år til. Nå vil hun ha nok et barn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): For halvannen uke siden ble det kjent at norsk-britiske Susan Tollefsen (59) blir den eldste som får fruktbarhetsbehandling i STorbritannia.

Kvinnen, som bodde i Tromsø til hun var seks år gammel, skapte oppstyr da hun for to år siden ble mor til vesle Freya som 57-åring, etter assistert befruktning på en klinikk i Russland.

I kveld er hun gjest hos Skavlan og får fortelle sin historie til norske og svenske seere i beste sendetid.

Tenker på dødenDagbladet møtte Susan og datteren etter opptakene i NRK-studio i går kveld.

- Til de som er negative sier jeg: Se på henne! Hun er velstelt, spiser godt og vi tar godt vare på henne, sier 59-åringen på klingende nordnorsk mens hun gir datteren et kjærlig blikk.

Hun legger ikke skjul på at hun har tenkt på at alderen kan medføre at hun kan dø før datteren blir voksen.

- Hvis jeg dør om 20 år, har hun forhåpentlig ennå en far. Nick er bare 47. Hvis vi begge faller fra, skal hun vokse opp i Norge hos familie her. Det er allerede bestemt, sier 59-åringen som påpeker at folk i familien har blitt godt over 90 år gamle både på mors- og farssida.

- Beste som har skjedd megOm et par måneder settes behandlingen i gang som kan gjøre henne gravid på ny.

- Freya er det beste som har skjedd meg, og jeg ønsker et barn til. Men før jeg tar min endelige beslutning, må jeg føle meg sikker på at helsa holder. Jo eldre man er, dess større risiko er det for både mor og barn. Man risikerer høyt blodtrykk og sukkersyke, men for to år siden var jeg frisk og fin hele tida, sier Susan Tollefsen.