<strong> TWITTER-STORM:</strong>  - Hvis vi får en homohater som likestillingsminister, får regjeringen et problem, sier statsviter Frank Aarebrot om Solveig Horne.  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
TWITTER-STORM: - Hvis vi får en homohater som likestillingsminister, får regjeringen et problem, sier statsviter Frank Aarebrot om Solveig Horne. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer

- Hvis vi får en homohater som likestillingsminister, får regjeringen et problem

Solveig Hornes gamle Twitter-melding om homofile skaper storm.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Norges nye barne-, likestillings- og inkluderingsminister Solveig Horne (Frp) tvitret i 2010: «Lurer på om det er helt greit at barnehagene leser homoeventyr for små barn?».

Meldingen skaper sterke reaksjoner.

Den over tre år gamle meldingen har gått som en farsott på sosiale medier, melder VG.

- Jeg synes spørsmålet er ganske tendensiøst. Det er et spørsmål av typen man pleier å stille dersom man synes det er ugreit selv, sier stortingsrepresentant Snorre Valen (SV).

- Ser ut som vi må revitalisere #homokampen også hvis statsråd-spekulasjonen slår til! skrev AUF-leder Eskil Pedersen tirsdag kveld.

Horne sendte ut den omstridte twittermeldingen etter en artikkel sto på trykk i Vårt Land.

Artikkelen dreier seg om at regjeringen ber barnehagene ta i bruk eventyrbøker som gjenspeiler det seksuelle mangfoldet. Som eksempel trekkes det fram bildebøker der prinser forelsker seg i prinser, skriver VG.

- Huff da, huff da. Dette er ikke bra. Det er en av skjelettene Erna frykter, sier professor for sammenlignende politikk, Frank Aarebrot, til Nettavisen - og sier at han mener Horne raskt bør presisere hva hun står for.

Horne har vært stortingsrepresentant siden 2005 og medlem av Frps gruppestyre siden 2009. 44-åringen fra Rogaland har vært politisk aktiv siden 1995 og har representert Fremskrittspartiet i en rekke komiteer på Stortinget.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer