- Hvis vi ikke får komme til Norge, må vi gifte oss

Syv søstre venter på dom i Oslo tingrett i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I nær ni år bodde familien AlZanghari i Namsos, før de for halvannet år siden ble kastet ut av Norge. Nå bor de under svært vanskelige kår i en flyktningleir i Jordan. Ingen av jentene får gå på skole. To av døtrene, Nora (6) og Sara (9) er født og oppvokst i Nord-Trøndelag. 11-årige Bayan kom til Norge som ettåring.

- Hvis ikke disse jentene har tilknytning til Norge, lurer jeg på hvem som har det, sier familiens advokat, Arild Humlen.

I ettermiddag får de syv søstrene AlZanghari og deres foreldre vite om de får komme tilbake til Namsos, eller om anken deres i Oslo tingrett avvises.

- Vi er veldig spente og snakker hver dag med de i støttegruppa i Namsos. Vi vil hjem til Namsos, sier eldstedattera Doaa til Dagbladet på telefon.

Frykter tvangsekteskap Det går mot vinter, også i Jordan. De syv søstrene i alderen 6 til 21 år venter på dommen. Det er kaldt i leiligheten, som kun er møblert av madrasser. Familien har ikke råd til mer. Nå håper de sju søstrene og deres foreldre at de skal bli hørt i Oslo tingrett: At de hører hjemme i Norge og ikke i Jordan.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer