Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Hvis vi ikke får kontroll over antallet som kommer til Norge, kommer det til å bety at vi må kutte i velferdsordningene

Sylvi Listhaug sier hun er bekymret for sine barns framtid.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I romjula startet innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) i gang arbeidet med å stramme inn reglene for å få permanent opphold i Norge.

Justis- og beredskapsdepartementet fremmer da et høringsnotatet med forslag til flere endringer i reglene.

- Regjeringen foreslår nå å stramme inn asylpolitikken. Asyltilstrømningen kan få voldsomme konsekvenser for vårt samfunn. Derfor har vi behov for innstramminger. Det er viktig å være i forkant, sa Listhaug.

Til Aftenposten i dag forteller Listhaug at hun har opplevd et helt nytt trykk etter at hun byttet ministerpost. I tillegg sier hun at hun tror mange tier om sine betenkeligheter ved høy innvandring i frykt for å bli stigmatisert.

- Blir du bekymret for dine egne barns fremtid?, spør Aftenposten.

- Det er klart jeg er bekymret for mine barns fremtid. Hvis vi ikke får kontroll over antallet som kommer til Norge, kommer det til å bety at vi må kutte i velferdsordningene og velferdstjenestene som vi er blitt vant til. Jeg ønsker en fremtid for mine barn og for alle som vokser opp i Norge der vi kan gi dem sikkerhet for at de får hjelp hvis de får problemer, at de får en god skolegang, at vi ha penger til sykehjemsplass til foreldrene mine når de blir gamle og kanskje trenger det. At alle som har jobbet gjennom et langt liv i Norge og opparbeidet seg pensjonsrettigheter skal få nyte alderstilværelsen, svarer Listhaug.

Før nyttår presentert Listhaug et forslag for det som kan bli blant Europas strengeste asyl- og innvandringspolitikk.

- Varig opphold er et gode som må begrenses. Vi ønsker å skjerpe krav for permanent oppholdstillatelse, uttalte hun da.

Det foreslås skjerpede krav for permanent oppholdstillatelse. De som ønsker permanent opphold skal måtte avlegge en avsluttende prøve i norsk og samfunnskunnskap.

- Du er nødt til å gjøre en ordentlig jobb for å få disse godene, sa Listhaug.

- Alle punktene er en oppfølging av asylforliket som ble lagt fram i november, men regjeringen står fritt til å fremme de forslagene som vi mener det er behov for, uttalte hun til Dagbladet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media