Tøffere krav til sosialhjelpsmottakere:

«Hvis vi snakker om pisk, så var det i så fall en god pisk for meg»

Henrik Steinshamn (22) var blakk og oppsøkte NAV. - Arbeidsplikten fikk meg til å stå opp om morgenen og begynne å søke jobb, sier han.

SUKSESSHISTORIE: Henrik Steinshamn (22) takker NAV-pisken for at han kom ut av passiviteten. Nå er han i gang med utdanning i filmproduksjon på Noroff i Oslo og jobber ved siden av fulltidsstudiet. Her sammen med statsråd Anniken Hauglie og Daniel Berg-Hansen, leder for NAV Skedsmo. Foto: Christian Roth Christensen
SUKSESSHISTORIE: Henrik Steinshamn (22) takker NAV-pisken for at han kom ut av passiviteten. Nå er han i gang med utdanning i filmproduksjon på Noroff i Oslo og jobber ved siden av fulltidsstudiet. Her sammen med statsråd Anniken Hauglie og Daniel Berg-Hansen, leder for NAV Skedsmo. Foto: Christian Roth Christensen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie mener at innføringen av aktivitetsplikt for unge sosialhjelpsmottakere har vært en så stor suksess at hun nå ønsker å utvide ordningen.

- Jeg oppfordrer kommunene til å innføre arbeidsplikt også for voksne sosialhjelpsmottakere. Når kommunene nå har innført et system for aktivitetsplikt som fungerer for unge under 30 år, så vil de lett kunne gjøre det gjeldende for andre aldersgrupper.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/måned)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer