SUKSESSHISTORIE: Henrik Steinshamn (22) takker NAV-pisken for at han kom ut av passiviteten. Nå er han i gang med utdanning i filmproduksjon på Noroff i Oslo og jobber ved siden av fulltidsstudiet. Her sammen med statsråd Anniken Hauglie og Daniel Berg-Hansen, leder for NAV Skedsmo. Foto: Christian Roth Christensen
SUKSESSHISTORIE: Henrik Steinshamn (22) takker NAV-pisken for at han kom ut av passiviteten. Nå er han i gang med utdanning i filmproduksjon på Noroff i Oslo og jobber ved siden av fulltidsstudiet. Her sammen med statsråd Anniken Hauglie og Daniel Berg-Hansen, leder for NAV Skedsmo. Foto: Christian Roth ChristensenVis mer

Tøffere krav til sosialhjelpsmottakere:

«Hvis vi snakker om pisk, så var det i så fall en god pisk for meg»

Henrik Steinshamn (22) var blakk og oppsøkte NAV. - Arbeidsplikten fikk meg til å stå opp om morgenen og begynne å søke jobb, sier han.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie mener at innføringen av aktivitetsplikt for unge sosialhjelpsmottakere har vært en så stor suksess at hun nå ønsker å utvide ordningen.

- Jeg oppfordrer kommunene til å innføre arbeidsplikt også for voksne sosialhjelpsmottakere. Når kommunene nå har innført et system for aktivitetsplikt som fungerer for unge under 30 år, så vil de lett kunne gjøre det gjeldende for andre aldersgrupper.

Færre på sosialhjelp

Høyre-statsråden viser til ferske tall som dokumenterer at 1026 færre unge under 30 år mottok sosialhjelp i 2017 enn i 2016.

- Antall unge sosialhjelpsmottakere økte hvert år fra 44.664 i 2013 til 47.721 i 2016. Fra 1. januar 2017 innførte regjeringen aktivitetsplikt for unge sosialhjelpsmottakere. Målet var å få ungdommen bort fra sosialhjelp og over i skole og arbeid. Selv om vi ikke entydig kan slå fast at dette skyldes aktivitetsplikten, er det jo definitivt grunn til å tro det, sier Anniken Hauglie.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Fornyes automatisk til ordinær pris etter gratisperioden (99 kr/mnd).
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn