Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Tøffere krav til sosialhjelpsmottakere:

«Hvis vi snakker om pisk, så var det i så fall en god pisk for meg»

Henrik Steinshamn (22) var blakk og oppsøkte NAV. - Arbeidsplikten fikk meg til å stå opp om morgenen og begynne å søke jobb, sier han.

SUKSESSHISTORIE: Henrik Steinshamn (22) takker NAV-pisken for at han kom ut av passiviteten. Nå er han i gang med utdanning i filmproduksjon på Noroff i Oslo og jobber ved siden av fulltidsstudiet. Her sammen med statsråd Anniken Hauglie og Daniel Berg-Hansen, leder for NAV Skedsmo. Foto: Christian Roth Christensen
SUKSESSHISTORIE: Henrik Steinshamn (22) takker NAV-pisken for at han kom ut av passiviteten. Nå er han i gang med utdanning i filmproduksjon på Noroff i Oslo og jobber ved siden av fulltidsstudiet. Her sammen med statsråd Anniken Hauglie og Daniel Berg-Hansen, leder for NAV Skedsmo. Foto: Christian Roth Christensen Vis mer

Arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie mener at innføringen av aktivitetsplikt for unge sosialhjelpsmottakere har vært en så stor suksess at hun nå ønsker å utvide ordningen.

- Jeg oppfordrer kommunene til å innføre arbeidsplikt også for voksne sosialhjelpsmottakere. Når kommunene nå har innført et system for aktivitetsplikt som fungerer for unge under 30 år, så vil de lett kunne gjøre det gjeldende for andre aldersgrupper.

Færre på sosialhjelp

Høyre-statsråden viser til ferske tall som dokumenterer at 1026 færre unge under 30 år mottok sosialhjelp i 2017 enn i 2016.

- Antall unge sosialhjelpsmottakere økte hvert år fra 44.664 i 2013 til 47.721 i 2016. Fra 1. januar 2017 innførte regjeringen aktivitetsplikt for unge sosialhjelpsmottakere. Målet var å få ungdommen bort fra sosialhjelp og over i skole og arbeid. Selv om vi ikke entydig kan slå fast at dette skyldes aktivitetsplikten, er det jo definitivt grunn til å tro det, sier Anniken Hauglie.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?