- Hvis viktige medisiner slutter å virke fordi bakterier blir resistente, er det alvor

SV ber helseministeren gripe inn mot kyllingbakterie

<strong>BER HØIE GRIPE INN:</strong> Karin Andersen (Sv). Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet
BER HØIE GRIPE INN: Karin Andersen (Sv). Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Regjeringen må straks sette i verk tiltak etter funn av en resistent bakterie i norsk kylling som kan gjøre legenes reserveantibiotika ubrukelig.

- SV vil ta saken opp både med helseministeren og landbruksministeren og kreve både akutte og langsiktige tiltak, sier SVs landbrukspolitiske talsperson, Karin Andersen, til NTB.

Rundt halvparten av kyllingene her i landet er smittet av bakterien som er resistent mot en gruppe antibiotika kalt kinoloner, skriver Nationen.

- Når rundt halvparten av alle kyllinger er smittet av bakterien som er resistent mot en gruppe antibiotika, er det åpenbart noe som er alvorlig galt med kyllingproduksjonen, og det kan ikke få fortsette, sier Andersen.

Hun ber helseminister Bent Høie (H) slåss for folks helse.

- Hvis viktige medisiner slutter å virke fordi bakterier blir resistente, er det alvor. Da risikerer vi plutselig å stå hjelpeløse i kampen for noen svært syke mennesker som i dag kan få behandling. Da må alarmen gå og regjeringen snarest sette inn tiltak for å stoppe spredning og forhindre at dette oppstår, sier Andersen.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer