Hvit 17. mai i Oslo

Østlandet får det dårligste været på nasjonaldagen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): - Det er store muligheter for at man våkner opp til en hvit 17. mai i Oslo, sier meteorolog Haakon Melhuus ved Meteorologisk institutt.

Værgudene kommer ikke til å vise seg fra sin beste side på nasjonaldagen i hovedstaden.

- I natt blir det sludd og snø på områder som ligger ca 200 meter over havet, men utover dagen blir det både varmere og mindre nedbør, forteller han.

Mye regn

De som bor i de mer lavtliggende områdene i Oslo trenger ikke ta fram vinterskoa til 17. mai-feiringen, men slipper likevel ikke unna kjipt vær. Store deler av dagen kommer regnet til å skylle ned. Særlig først på dagen kan det komme kraftig regn.

Hedmark, Oppland, Akershus og Oslo får det dårligste været på Østlandet, her vil det bli maks seks til sju varmegrader og alle fylkene risikerer snø i morgentimene. I de høyest liggende områdene kan været bli så dårlig at det advares mot vanskelig kjøreforhold. 

Troms og Finnmark får, ikke overraskende, det kaldeste været.

- Her blir det sludd og kaldt, sier Melhuus. Enkelte steder er det også meldt opp til liten kuling.

I 1999: Barna i Skistua barnehage ved Frognerseteren laget snømann mens snøen lavet ned noen dager før 17. mai. Foto; SCANPIX
I 1999: Barna i Skistua barnehage ved Frognerseteren laget snømann mens snøen lavet ned noen dager før 17. mai. Foto; SCANPIX Vis mer

Best i sør

De beste værutsiktene finner vi på Sør- og Vestlandet, i tillegg til de ytre strøkene av Møre og Romsdal, Trøndelag og Nordland. Her kommer sola til å titte fram store deler av dagen.

- Men noen sommervarme blir det ingen steder, og også her vil man slite med å komme opp i en temperatur på over 12-15-grader, sier Melhuus.

Synes du alt var bedre før? Her kan du sjekke 17.mai været på utvalgte steder i Norge de siste 50 årene.

Et kjapt blikk på denne oversikten viser at man må langt tilbake i tid for å finne like dårlig vær som det blir på årets nasjonaldagsfeiring. Og vi kan bare drømme om å få samme vær som det var 17. mai i Oslo for ti år siden. Da krøp gradestokken opp til 22 grader, og knapt en sky var å se på himmelen.

Sjekk 17. mai-været for Holmlia , Bjugn, Grimstad, Kalfaret, Singsaker, Tverrlandet, Brekkestø, Vinstra og 750 000 andre steder i Norge.

Har du en morsom eller interessant historie fra Norge eller utlandet om 17.mai-forberedelsene og selve feiringen? Eller vil du dele dine 17.mai-bilder med andre Dagbladet.no-lesere?

Send epost til 2400@dagbladet.no, send SMS/MMS til 2400, eller tips om hendelser på 2400 00 00.

Hvit 17. mai i Oslo

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer