Været fram til jul:

Hvit jul - i nord

Skal vi tro på Meteorologisk institutt, er det bare folk i innlandet og i de nordligste fylkene som kan forvente seg en hvit jul. Men først masse regn.

HVITT I NORD: Fra Nordland fylke og nordover kommer det snø til julaften. Mange andre steder i landet får fint vær, men lite snø. Foto: NTB
HVITT I NORD: Fra Nordland fylke og nordover kommer det snø til julaften. Mange andre steder i landet får fint vær, men lite snø. Foto: NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Å fortelle hvordan faktisk juleværet blir, er alltid en utfordrende oppgave. Til og med for en meteorolog. Men noe er likevel sikrere enn før: Et varmere klima gjør at sannsynligheten for å få snø julaften har sunket mange steder i landet, og da særlig fra Trøndelag og sørover.

- I Oslo er sannsynligheten for å få snø på julaften sunket fra 80 til nå 60 prosent, så den har minket litt. Det er liknende andre steder, både på Øst- og i Sør-Norge. Årsaken er at temperaturene øker, og da blir det mer regn. Folk må mer i høyden for å oppleve snø, sier meteorolog Iselin Skjervagen i Meteorologisk institutt, før hun legger til:

- I Nord-Norge er det mer sannsynlig med snø. Ja, de er nærmest sikret hvit jul. I Tromsø er for eksempel sjansen for hvit jul statistisk på 87 prosent, sier hun.

Regn-farevarsel

Meteorologisk institutt har nå kjørt ut værvarsel fram til julaften.

- Det er selvfølgelig mye som er veldig usikkert ennå. Hvis det blir bygevær, kan det plutselig treffe et annet sted enn modellene vil. Det er veldig usikkert å melde nå, sier Skjervagen.

Men vi starter i nord, hvor altså sannsynligheten for å få en hvit jul er stor. I hvert fall fra like før jul, for først vil det regne. Og det vil regne masse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer