Hvit jul bare en drøm for mange

Sjekk juleværet!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det ser ut til at svært mange rundt om i landet ikke vil oppleve noen hvit jul i år. Spesielt på Østlandet vil julaften bli preget av et væromslag.

Sjekk juleværet for: Gardermoen, Værnes, Tromsø, Stavanger, Rollag, Kragerø, Hvaler, Lillehammer, Gol og for 750 000 andre norske steder.

Mildvær i øst

I løpet av julaften og de neste par dagene vil varm vind erstatte den kalde vinden som har vært på Østlandet den siste tida.

- Det kalde vinterværet vil bli erstattet med mildvær på Østlandet, først i kyststrøk og senere i denne perioden innover i landet, opplyser statsmeteorolog Knut Restad ved Meteorologisk Institutt til Dagbladet.no.

I kystområdene på Østlandet blir der derfor dårlig med hvit jul. Men nord og øst for Oslo kan i alle fall det kalde været holde seg gjennom julaften.

Mye vind

Både på Vestlandet, i Trøndelagsfylkene og i Nord-Norge vil det bli mye vind på julaften, og kanskje storm i Troms og Finnmark.

LITE HVITT: Nord-Norge har mest sjanse for hvit jul, mens det blir mildvær på Østlandet fra julaften. Foto: JENS KVALE/SCANPIX
LITE HVITT: Nord-Norge har mest sjanse for hvit jul, mens det blir mildvær på Østlandet fra julaften. Foto: JENS KVALE/SCANPIX Vis mer

- Om dagen ser det ut til å bli regn først i Nord-Norge, mens det kan blir snø utover kvelden. I Trøndelag er det mulighet for snø i indre og høyereliggende strøk, sier Restad.

Det ligger ikke an til å bli vinterlig og hvitt i noen deler av Vestlandet. I Agder-fylkene er det kun indre strøk som kan håpe på hvit jul.

Ikke stor forandring tidlig i romjula

Utover i den første delen av romjula er det liten sjanse for at været endrer seg noe særlig. I Nord-Norge er det større mulighet for snø, men det kan også bli regn. I Sør-Norge ser det ut til å bli mildvær fram til fredag, som er så langt værvarselet går.

Les også: Hvit jul? Glem det!