Hvit jul? Glem det!

Om femti år er vinteren på Østlandet halvert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Slik været er i Oslo i dag vil det ganske sannsynlig være i desember også i framtida: Mildt og mørkt.

Sjekk været på Dagbladet.no her.

Ifølge nye prognoser fra Meteorologisk institutt for årene 2071 til 2100 vil vinteren bli halvert mange steder her i landet. Verst vil det bli langs kysten av Vestlandet.

- Mange steder vil vinteren bli redusert med 70 til 90 dager, eller nesten tre måneder. Da blir det ikke mye igjen for å si det sånn. På Sola vil det ikke være vinter mer, sier klimaforsker Ketil Isaksen ved Meteorologisk institutt til Dagbladet.no.

En måned vinter

I Oslo i dag starter vinteren normalt 20. november, og varer i 119 dager - det vil si dager med middeltemperatur under null.

- En normal middeltemperatur i Oslo den 6. desember ville vært én kuldegrad. I dag er det vel seks-sju varmegrader, sier Isaksen.

I dag er det rundt 30-40 centimeter snø i Nordmarka. Til sammenligning er det bare 15 centimeter i Tromsø, og cirka en halvmeter på Dovre. Og værvarslet for den kommende uka er dårlig nytt for den som venter på julesnøen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer