Hvit jul i Oslo - svart i Tromsø

- I området rundt hovedstaden lover Meteorologisk institutt at snøen skal komme dalende ned julaften morgen. I Tromsø, derimot, blir det snøfrie, varme og fuktige høytidsdager for første gang på over ti år. Vestlandet må klare seg med sørlig kuling og regn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vakthavende meteorolog ved Vervarslinga for Nord-Norge, Ola Mellem, kan ikke love hvit jul for noen i landsdelen, med mindre de er villige til å bevege seg atskillige hundre meter over havet.

- I Troms må en nok opp mot 1000 meters høyde før en finner noe som kan likne skiføre, mener meteorologen fra sitt utkikkssted i Tromsø.
Jula i Nordens Paris blir varm, fuktig og mørk.

- Vi må helt tilbake til 1984 for å finne en snøfri jul her, opplyser Mellem.

Han sprer varmegradene jevnt utover hele kysten i Nord-Norge. Bare i høyere strøk og på Finnmarksvidda regner han med at kvikksølvet vil befinne seg under nullpunktet.

Vakthavende meteorolog Jostein Mamen ved Meteorologisk institutt i Oslo ser lysere på utsiktene.

- Vi regner med at det vil komme snø julaften morgen og formiddag, spår han. Hvor lenge det hvite dekket blir liggende, er han imidlertid ikke sikker på. Man forventer varmegrader allerede første juledag. Det kan komme noe nedbør juledagene, men fra 27. desember blir det igjen kaldt og tørt i Oslo. Indre Østland beholder kuldegradene gjennom hele romjula.

På Sørlandet og Vestlandet blir det nedbør og sørlig vind opptil kuling styrke. Nedbøren vil falle som regn på kysten og snø i innlandet. Den milde, sørlige vinden vil ikke stilne av, men nedbøren gir seg rundt den 27. desember.

På Møre og i Trøndelag blir det også sørlig vind, men med lite nedbør.

FORNØYD: - Vårherre har fått datavirus, sier Arthur Arntzen. Han fryder seg over svart jul i Tromsø.