Hvit mann i 40-årene etterlyses for bilbomben

Observert på overvåkningskamera.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet.no): Politiet går nå ut med en etterlysning av en mann som er observert på ett av overvåkningskameraene på Times Square i New York.

Det skjer etter at det lørdag kveld ble funnet en rykende bil etterlatt med fyrverkeri, tre tanker propan, to bensinkanner på 20 liter og alarmklokker. Amerikanske sikkerhetsmyndigheter sier de trolig har med et mislykket terrorangrep å gjøre.

De kornete bildene fra overvåkningskameraene viser en hvit, uidentifisert mann i 40-årene på vei bort fra bilen av typen Nissan Pathfinder. Mannen kikker seg over skulderen idet han tar av seg et plagg på overkroppen og fortsetter videre. Under har han en annen trøye.

I det samme opptaket putter han skjorta han har tatt av seg i en bag.

Raymond W. Kelly, politisjef i New York, sier det som trolig var ment som en bombe, kunne ha forårsaket mange døde og skadde.

Politiet jobber fortsatt med å få klarhet i hvem som parkerte bilen og stakk av fra stedet utenfor Bank of America i 45. gate. Skiltene på bilen var stjålet fra et bilopphoggeri i Connecticut, en av nabostatene til New York.

Taliban i Pakistan har tatt på seg ansvaret for det mislykkede, ifølge et islamistnettsted. De sier det mislykkede angrepet var hevn for drapet på to talibanledere, al-Baghdadi og al-Mahajer, og muslimske martyrer.