Hvit mann, svart humor

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Jeg har sett USAs framtid. Den handler om idrettskjekkasen fra high school som ikke får endene til å møtes i sin underbetalte lærerjobb og bestemmer seg for å bli prostituert. Halliken hans er en kvinnelig korrekturleser som egentlig er poet.

Det var i det minste slik imperiets tilstand ble presentert i første episode av den nye dramakomedien «Hung» forrige søndag på betalkanalen HBO. Ray Drecker (Thomas Jane) bor i Detroit, en by full av falleferdige fabrikker, høy arbeidsløshet og en stadig krympende bilproduksjon.

Ray var idrettshelten som giftet seg med skolens skjønnhet. Nå er han fraskilt, jobber som historielærer og trener skolelaget i basketball. Men huslånet spiser opp lønna, og når kåken hans brenner halvveis ned, flytter de to tenåringsbarna til moren og Ray setter opp telt i hagen. Han skjønner ikke helt hva som har skjedd: «I used to be a big deal, I used to be going somewhere. Now all I ever seem to do is try not to drown. When did life become something you buy?»

Ray melder seg på et kurs for kommende millionærer. Det viktigste er å ha den gode ideen, får han vite. Stikkordet er verktøy (tool) og det gjelder å finne redskapen man trenger for å gjøre suksess og bli rik. «Tool» kan også oversettes med «håpløs idiot» og – relevant nok i denne sammenhengen – penis. På kurset treffer nemlig Ray en tidligere one-night stand, den ikke spesielt etablerte poeten Tanya. Hennes redskap er språket, og forretningsideen hun har klekket ut, er å legge dikt inn i bakevarer, for eksempel «a croissant folded round Maya Angelou’s «Phenomenal Woman»». Men når Ray røper at han har lagt ut bilder av sitt verktøy på nettsida til et eskortebyrå, bestemmer hun seg for å legge baksten på hylla og tre inn i rollen som hallik for «lykkekonsulenten» Ray.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer