Hvit, rik og høyt utdannet: Derfor vil en seier i New Hampshire være stort for Trump

I dag holder New Hampshire årets første primærvalg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

MANCHESTER, NEW HAMPSHIRE (Dagbladet): Da alle de ni stemmene fra den bittelille valgkretsen Dixville Notch i New Hamshire var talt opp i grytidlig i dag, endte Donald Trump opp med to av de fem stemmene som gikk til Det republikanske partiet.

Den tradisjonsrike valget ved midnatt gir dessverre ikke noen særlige indikasjoner på et sluttresultat av primærvalget her i New Hampshire, men i løpet av kvelden og natta kommer de første resultatene fra New Hampshires 300 valgkretser. Stemmelokalene stenger mellom 01.00 og 02.00 i natt. Primærvalget, som stolt smykker seg med å være det første i landet, feirer hundreårsjubileum i år, og det er ventet rekordoppslutning på 62 prosent og 550 000 stemmer avlagt, skriver New Hampshire Public Radio.

Snøstormen som herjet her mandag kveld har gitt seg, og ute er det seks klare minusgrader og strålende sol. Alt ligger dermed til rette for avviklingen av dagens primærvalg.

- Vil være en stor seier Donald Trump er på alles lepper her i New Hampshire.

Eiendomsmogulen har ledet i 75 meningsmålinger på rad i New Hampshire. På flere nylige meningsmålinger har han ledet med opptil 20 prosentpoeng. Et av spenningsmomentene er om han klarer å omsette det voldsomme engasjementet til stemmer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer