Hvite fikk svarte tvillinger

En tabbe på laboratoriet er mest sannsynlig årsaken til at det britiske ekteparet nå sitter med to barn som ikke bare er deres.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er duket for en rettstvist av det pikante slaget i Storbritannia. I flere år hadde det britiske ekteparet forsøkt å få barn uten å lykkes på den vanligste måten. Til slutt forsøkte de prøverørsmetoden med stort hell. Det vil si, det er litt uklart hvem foreldrene til tvillingene er, melder BBC.

Fødselen avdekket relativt raskt at de to babyene hadde en annen hudfarge enn de forventningsfulle foreldrene.

Tabbe

Det er trolig første gang dette skjer i Storbritannia. Mest sannsynlig har laborantene forbyttet ektemannens sæd med en svart manns, eller implantert en svart kvinnes egg i livmoren.

- Det store problemet nå er: Hvem er barnas virkelige foreldre, spør en kilde ved klinikken til BBC.

Det er foreløpig ikke klart om ekteparet får beholde barna eller om de vil gå til sak mot klinikken. Prinsippet er at den som har båret barna og født dem er den rettmessige moren, uansett genetisk opphav. Men liknende saker i andre land har hatt forskjellige utfall. Donna Fasano fra New York fødte et pars barn i 1998, men måtte gi det fra seg til barnets biologiske foreldre.

I Nederland vokste mistanken om en forveksling etter at Wilma Stuart som er hvit, fødte to mørkhudete tvillinger i 1993. DNA-prøver viste at laboratoriet hadde blandet ektemannens sæd med en mann fra de Nederlandske Antillene. Hun valgte å beholde tvillingene.

MENNESKELIG: Det er mest sannsynlig en tabbe på laboratoriet som førte til barneforviklingene.