Øst-Ghouta

Hvite Hjelmer: - Hele familier er kvalt i sine hjem

Ifølge ubekreftede meldinger fra Syria kan mer enn 100 mennesker ha blitt drept. Angrepet fordømmes av flere land.

NB! STERKE BILDER: Minst 70 personer er drept etter angrepet i Douma i Øst-Ghouta i Syria, den siste delen som er okkupert av opprørere, ifølge BBC. Hjelpeorganisasjonen Hvite hjelmer sier at antall omkomne er så høyt som 150. Syria nekter for å ha stått bak angrepet. Verken CNN eller Dagbladet kan verifisere innholdet fullstendig, men opptaket skal ha blitt gjort på et sykehus i Douma. Video: Facebook/Douma Revolution via CNN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Ifølge BBC skal minst 70 personer være drept i det som beskrive som et kjemisk angrep i Douma, den siste delen av Øst-Ghouta som er okkupert av opprørere.

Ifølge ubekreftede meldinger fra Syria kan mer enn 100 mennesker ha blitt drept, skriver NTB.

BBC siterer også hjelpeorganisasjonen Hvite hjelmer som melder om at et ubekreftet tall på antall omkomne nå skal være oppe i 150.

Eksilgruppa Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) bekrefter også at hundrevis har blitt drept. Ifølge SOHR har minst 82 personer blitt drept i angrep de siste to døgnene. Bare lørdag skal 500 personer ha blitt skadd i angrep.

- Folkemord dag to. Vi prøver fortsatt å redde sivile, skriver Hvite hjelmer på Twitter.

Ifølge Sky New har det britiske utenriksdepartemenetet oppfordret til en granskning av angrepet, og sagt at hvis dette stemmer er det nok et bevis på Assads brutalitet.

Også Det hvite hus fordømmer angrepet.

- Assads regime og dets støttespillere må holdes ansvarlige, og nye angrep må hindres øyeblikkelig, heter det i en uttalelse fra Det hvite hus.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer