Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Hvitløken er løs!

- Ikke bry deg om lukta. Tenk heller på helsa. Ingen av oss har vært forkjølet på to år, bedyrer de ansatte på Oslo-restauranten Capri. Det lille spisestedet bruker 10 kilo hvitløk i uka. Norgesrekord?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kokk June Sørum er ikke akkurat knipen med hvitløken. Hun hiver hele løker - ikke fedd - oppi grytene sine. Til en porsjon spagetti bruker hun en og en halv fersk hvitløk! Det er nærmest hovedingrediensen på det italienskinspirerte kjøkkenet.

Enkelt

- Det er veldig enkelt å bruke hvitløk i maten. Bare skjær den opp i småbiter og fres den i olivenolje, sammen med grønnsaker, løk, skalldyr, kjøtt eller hva du vil. Ja, for olivenolje må det være for at man skal få den rette middelhavssmaken. Sunt er det også, sier June, og tryller frem en lekker og duftende «Scampi ajillo» på fem minutter.

- Så gjestene er ikke så skeptiske til hvitløk lenger?

- Nei, men vi har markedsført oss spesielt som hvitløk-sted, under slagordet «Hvitløken er løs!». Så gjestene vet stort sett hva de går til. Men selvfølgelig, vi serverer også retter uten.

June Sørum har prøvd hvitløk i desserter også, men det slo ikke like godt an.

Aldri syk

- Hvitløk, kiwi og kremfløte var nok å gå vel langt, ler hun.

De fem ansatte er alle hvitløkselskere. Veldig praktisk, for da kjenner de ikke stanken fra hverandre.

- Og tro oss, vi har ikke vært forkjølet siden vi begynte å jobbe her. Vi velger å tro at det er hvitløkseffekten og det trivelige miljøet som holder oss friske, smiler servitørene Sigrid Christie og Tove Mathisen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media