Hvitt hat møtt med svarte våpen

JASPER (Dagbladet): - Hvit makt, ropte klanleder Darryl Flinn og gjorde nazihilsen bak en mur av politifolk foran rådhuset i Jasper Texas. - La oss hente våpnene, sa Black Panther- leder Khalid Muhammad da politifolkene hindret ham og hans vakter i å nærme seg de kappekledde rasistene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Men våpnene kom aldri nærmere enn to kvartaler unna rådhuset i denne småbyen i Øst-Texas. Et par hundre politifolk klarte å hindre alvorlige konfrontasjoner, og foretok bare én arrestasjon idet motdemonstranter sparket og slo etter de vel tjue klansmedlemmene som var i ferd med å forlate rådhuset.

Ku Klux Klan demonstrerte i går i byen der James Byrds Jr. ble drept på bestialsk måte av hvite rasister tidligere denne måneden.

Det ble helt stille da rådhusklokka slo tolv. Det var langt flere pressefolk enn tilskuere som omringet politisperringene rundt plenen foran rådhuset i Jasper. State troopers med hjelmer og visir kom først ut av rådhuset og tok oppstilling rundt plassen.

Etter drøye ti minutter kom den vesle gruppa hette- og kappekledte klansrasister ut med sine sørstatsflagg, og sine røde flagg med svarte solkors. De tok oppstilling i en ring innenfor politifolkene.

- Jasper er en del av det uovervinnelige imperium. Dere trenger ikke være i tvil, dette er klanland, sa Rick Anderson, stortitan av Riddere av den hvite kamelia, som er en avdeling av Ku Klux Klan i nabobyen Vidor.

Ku Klux Klan hadde varslet at de kom for å demonstrere mot det de kalte «den unødvendige volden» som førte til drapet på den svarte 49-åringen James Byrd Jr.

Shawn Berry (23), John King (23) og Lawrence Brewer (31) er tiltalt for drapet.

De tre lot ham sitte på i bilen sin før de slo ham bevisstløs og slepte ham i en kjetting etter bilen til Byrd døde av at hodet ble slitt fra kroppen.

Men Darryl Flinn, Rick Anderson og Michael Douglas Loeve brukte ikke mye tid på Byrd.
- Hold hodet høyt. Vi er her for å gjenopprette stoltheten i Jasper. Klanen var her i går. Den er her i dag. Den vil være her for all framtid, sa Darryl Flinn og kalte Ku Klux Klan en «ikke-voldelig, fredelig organisasjon».

Nazihilsen

- Byen er blitt utnyttet av de liberale media som styres av jødene, fortsatte han. Jeg er stolt over å være hvit. Vi elsker den hvite, ariske rase. Til helvete med negrene og politikken som gir dem fordeler.

Med jevne mellomrom sørget han for å få med seg klansmedlemmene på nazihilsen og kampropet «hvit makt».
Da Flinn var blitt skikkelig varm under kappa, dro han rasistversjonen om undermenneskene i Afrika som spaserte over diamanter som de var ute av stand til å utvinne uten hjelp av den hvite mann, og omgitt av dyr som de aldri fant på å temme og sette i nyttig arbeid.

- Vi må forsvare de hvite, sa Rick Anderson bak sin ansiktsmaske med hull til øynene. Han sa at to av de tre som er tiltalt for drapet på Byrd hadde sluttet seg til Aryan Nation mens de satt i fengslet for å forsvare seg mot den overveldende delen av svarte blant de innsatte.

Han hevdet også at drapet på James Byrd har fått nasjonal oppmerksomhet, mens drapet på en hvit mann en uke tidligere er blitt oversett.

- Det viser at livet til en neger er mer verd enn livet til en hvit mann, sa han.

Motdemonstrasjon

Et drøyt dusin medlemmer fra The New Black Panther Party med tidligere talsmann for Nation of Islam, Khalid Muhammad, i spissen, mislyktes i flere forsøk på å trenge gjennom politisperringene.

De ville ta seg fram til de kappekledde som skrudde opp countrymusikken da motdemonstrantene kom løpende.

- Dere svarte mennesker, vi kan ta disse jævlene. Vi kan løpe ned det forbannede politiet og knuse dem. Hvem blir med meg? Opp med hendene, ropte Khalid Muhammad.

- Kom, la oss hente våpnene, la han til og satte kursen mot stedet der politiet hadde stanset de bevæpnede og svartkledde panterne da de forsøkte å nærme seg rådhuset.

Men ingen skudd ble løsnet.

I USA

NAZI-HILSEN: Ku Klux Klan krever hvit makt i Jasper, Texas få dager etter at tre hvite slet hodet av en svart mann.