Hvitt helvete

Den verste vinterstormen i Midtøsten på flere tiår setter liv i fare i allerede hardt prøvde flyktningsleire.

HARDT RAMMET: Hundretusenvis av syriske flyktninger er nå hardt rammet av snøstormer, bitende vind og iskaldt regn, mens den verste vinterstormen på flere tiår har rammet Midtøsten, skriver den britiske avisa The Guardian. Foto: REUTERS/MOHAMED AZAKIR/NTB SCANPIX
HARDT RAMMET: Hundretusenvis av syriske flyktninger er nå hardt rammet av snøstormer, bitende vind og iskaldt regn, mens den verste vinterstormen på flere tiår har rammet Midtøsten, skriver den britiske avisa The Guardian. Foto: REUTERS/MOHAMED AZAKIR/NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Hundretusenvis av syriske flyktninger er nå hardt rammet av snøstormer, bitende vind og iskaldt regn, mens den verste vinterstormen på flere tiår har rammet Midtøsten, skriver den britiske avisa The Guardian. Lever i spinkle telt Bistandsorganisasjoner melder nå om ekstreme forhold, spesielt blant familiene som lever i spinkle telt, skriver The Guardian. FN sier at de er ekstremt bekymret over situasjonen til flyktningene. Bistandsorganisasjoner forsøker nå dele ut ovner, varmetepper, klær og presenninger, men de har store logistiske utfordringer i området på grunn av for dårlig vanntilgang.

«For de hundretusenvis av flyktningene i Libanon og i Syrias andre naboland skaper en slik storm ytterligere motgang og lidelse», sier FNs høykommissær for flyktningers representant i Libanon, Amin Awad, til The Guardian. Snø, hagl, slagregn og iskald vind Stormen, som har fått navnet Alexa, har brakt med seg snø, hagl, slagregn og iskald vind til regionen. Bekaadalen er spesielt hardt rammet.

Ifølge bistandsorganisasjonen Oxfam, befinner rundt en tredjedel av Libanons én million syriske flyktninger seg i dalen. Flere av flyktningen lever i provisoriske telt. Libanesiske myndigheter har nektet å sette opp en flyktningleir, da de frykter at flyktningen fra Syria vil bli igjen i Libanon på permant basis, skriver The Guardian.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer