Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hvitt og kaldt

Minusgrader og snø over hele landet. Det er status for kongeriket Norge ved inngangen til 2002.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Ja, selv på Svinøy fyr lengst vest i havet var det minus 2 grader torsdag. Varmest var Skalmen fyr i Møre og Romsdal med minus 1,7 grader, opplyser meteorologfullmektig Bjarne Farstad ved Meteorologisk institutt til NTB.

Snø overalt

Mange av værstasjonene opererer med et tosifret antall kuldegrader, og ikke en eneste av værvarslingas målestasjoner er uten snø i øyeblikket. At det er snø og kuldegrader over hele landet samtidig skal visstnok være en sjeldenhet.

Mest snø er det i øyeblikket på Lesjaskog nord i Oppland fylke med 99 centimeter, så kommer Siplingvatn i Nordland med 74 centimeter, Berkåk i Sør-Trøndelag med 85 centimeter og Tingvoll i Møre og Romsdal med 62 centimeter. Noen av skitrekkene i dette området opererer med snødybder helt opp til 140 centimeter. Minst snø er det ifølge de offisielle målingene i Bodø med 1 centimeter og på Sola med 2 centimeter. Lite snø er det også i enkelte områder på Østlandet, helt ned mot 7 centimeter.

Snømåking

I Møre og Romsdal har det mange steder kommet en drøy halvmeter snø bare i løpet av jula, og en av dem som har holdt inntaket av kalorier i sjakk med daglig snømåking er Jan Henrik Indbjør i Solbakken i Molde.

- Slik var det i jula i fjor også, snømåking hver eneste dag. Jeg hadde tenkt å kjøpe meg en snøfreser i fjor, men det ble ikke noe av. Nå er tidspunktet for kjøp kommet enda nærmere, sier Indbjør og kikker opp på hustaket.

Der ligger snøen metertykk og truer med å blokkere en nyryddet vei til huset når som helst. Men både Indbjør og andre snømåkere kan trøste seg med at det nå ligger an til en uke med forholdsvis stabilt pent og kaldt vær i nesten hele landet.

I deler av Østlandet blir det riktignok noe snø fredag og lørdag, men ellers er værvarselet pent og kaldt fram til midten av kommende uke. Da vil det bli litt mildere og utrygt for nedbør igjen i Nord-Norge, Trøndelag-fylkene og Møre og Romsdal, mens resten av landet fortsatt får det kaldt.

Her kan du sjekke været for resten av jula.

(NTB)

Foto: SCANPIX

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!