Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hvitt pulver funnet i brev til regjeringen

Fire sjekkes av helsepersonell.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Fire personer sjekkes av helsepersonell etter å ha vært i kontakt med et brev med pulver hos Helse- og omsorgsdepartementet, melder VG Nett.

Kommunikasjonssjef Ingrid Vigerust bekrefter at departementet har mottatt et brev med hvitt pulver overfor Dagbladet, men viser til Oslo politidistrikt for ytterligere informasjon.

Brevet har vært i departementets lokaler siden i 10-tida i morges, men har nå blitt tatt ut, bekrefter operasjonsleder André Kråkenes ved Oslo politidistrikt til Dagbladet.

- Det er funnet et brev med hvitt pulver i bygget, dette er nå tatt ut av bygget. Fire personer har vært i kontakt med brevet, og politiet har kontroll på dem nå. Ingen av dem føler per nå noe ubehag, sier Kråkenes.

Politiet foretar en foreløpig undersøkelse av brevet på stedet, og det sendes etterpå til folkehelseinstituttet for nærmere undersøkelser.

SPERRET: Inngangen til Helse- og omsorgsdepartementet i Oslo ble sperret fredag ettermiddag etter at 4 ansatte var tatt med til legesjekk etter å ha vært i kontakt med et hvitt, uidentifisert pulver som var kommet i et brev.
Foto: Stian Lysberg Solum / Scanpix
SPERRET: Inngangen til Helse- og omsorgsdepartementet i Oslo ble sperret fredag ettermiddag etter at 4 ansatte var tatt med til legesjekk etter å ha vært i kontakt med et hvitt, uidentifisert pulver som var kommet i et brev. Foto: Stian Lysberg Solum / Scanpix Vis mer

- Per nå så ser det ikke ut som det er noe farlig, sier Kråkenes til Dagbladet.

Helse- og omsorgsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen er for tida i Kroatia med kongeparet og er dermed ikke berørt av hendelsen.

Operasjonsleder Kråkenes vet ikke hvordan brevet ble levert til departementet eller hvor det har kommet fra.

Dagbladet kommer med mer.

ARBEIDSMINISTEREN: Statsråd Hanne Bjurstrøm går over sperringen foran Helse- og omsorgsdepartementet i Oslo fredag ettermiddag. Fire ansatte var tatt med til legesjekk etter å ha vært i kontakt med et hvitt, uidentifisert pulver som var kommet i et brev.
Foto: Stian Lysberg Solum / Scanpix
ARBEIDSMINISTEREN: Statsråd Hanne Bjurstrøm går over sperringen foran Helse- og omsorgsdepartementet i Oslo fredag ettermiddag. Fire ansatte var tatt med til legesjekk etter å ha vært i kontakt med et hvitt, uidentifisert pulver som var kommet i et brev. Foto: Stian Lysberg Solum / Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media