Hvitt, vind, vått og varme

Så blir det mildere over hele landet.

IKKE SOMMERDEKK: Riksvei 33 mandag morgen Dokka - Bjørgo over Tonsåsen i Innlandet. Ikke noe for sommerskodde biler tirsdag morgen, heller. Foto: Kamera/Statens vegvesen.
IKKE SOMMERDEKK: Riksvei 33 mandag morgen Dokka - Bjørgo over Tonsåsen i Innlandet. Ikke noe for sommerskodde biler tirsdag morgen, heller. Foto: Kamera/Statens vegvesen. Vis mer
Publisert

Et par heftige værdøgn i vente over store deler av landet fra i kveld mandag til et stykke utpå onsdagen.

Da kommer en status som ikke minner om at kalenderen nærmer seg midt i november:

Mildere over det meste av landet, og mindre vinter og lite eller ingen snø i tett befolkede områder.

Men aller først et lavtrykk fra Island som allerede er i gang med å sette sitt mandags- og tirsdagspreg over hele Sør-Norge.

Det er sendt ut gult farevarsel om kraftig vind, kuling eller storm en rekke steder. Farevarselet gjelder også Helgeland, Saltfjellet, Salten og Ofoten fra natt til tirsdag.

Og utpå tirsdagen forflytter kreftene seg til Nordland.

Advarer mot sommerdekk

- Mandag kveld treffer nedbør og vind store deler av kysten i Vestland fylke med opptil storm styrke ved Stad, sier vakthavende statsmeteorolog Terje Alsvik Walløe til Dagbladet.

Han advarer samtidig mot sommerdekk til de som skal tidlig ut med bil på indre Østlandet tirsdag morgen.

- Det kan legge seg noen centimeter snø helt ned Mjøsas høyde over havet (122 meter), Hamar og Lillehammer. Det går raskt over til sludd og regn utpå dagen i takt med stigende temperaturer, sier statsmeteorologen.

Varmere hele veien

Så seint som i helga gikk snøgrensa ved Gardermoen (210 meter over havet).

Noen centimeter snø som dekket bakken i 500 meters høyde, blir neppe liggende lenge.

- I Tromsø for eksempel er det ikke sikkert at et ferskt snødekke overlever tirsdagen. Natt til tirsdag blir det rundt - 5 grader i Tromsø, med temperaturen stiger til + 3/4 grader i løpet av tirsdagen. Og det blir mildere vær de nærmeste dagene også videre nordover i Troms og i Finnmark.

Her kan du sjekke værutviklingen de neste dagene de du skal være.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer