Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Hvitvasket millioner

Somalierne i Norge som ble arrestert for hvitvasking av flere millioner kroner etter terrorattentatene den 11. september, er fortsatt siktet. Økokrim har utvidet siktelsen for to av somalierne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var i oktober i fjor Økokrim slo til og pågrep sju somaliere og siktet dem for hvitvasking av flere millioner kroner.

- De er fortsatt siktet for hvitvasking. For to av de sju er siktelsen utvidet. Det er ikke korrekt at siktelsene har vært frafalt for noen av de sju, sier førstestatsadvokat og assisterende økokrimsjef Erling Grimstad til Dagbladet.

Grimstad ønsker ikke å kommentere siktelsene i detalj av hensyn til etterforskningen og de siktede.

16 millioner

De sju er siktet for hvitvasking av flere millioner kroner. Økokrim oppdaget i fjor høst at 16 millioner kroner på fire forskjellige konti, som angivelig tilhørte en somalisk hjelpeorganisasjon.

Årsaken til at Økokrim - assistert av Politiets sikkerhetstjeneste (PST) og Kredittilsynet - slo til mot det somaliske miljøet i Oslo, var informasjon fra amerikanske myndigheter og mistanke om at penger ble forsøkt hvitvasket.

Al-Qaida

Økokrim har avdekket at somalierne skal ha brukt det samme pengesystemet som terroristnettverket al-Qaida brukte, et pengeoverføringssystem Økokrim mener er ulovlig.

Fortsatt er det ikke funnet bevis for at norske penger har blitt sendt til al-Qaida. Økokrim mener å ha bevis for at somalierne har overført titalls millioner kroner ut av Norge.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!