Hvor ble barnet laget?

Ble statsminister Tony Blairs barn unnfanget under et besøk hos dronning Elizabeth? Eller har italienske aviser rett når de hevder at barnet ble laget under ferien i Toscana. Blair-paret er gjenstand for en selsom krangel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var torsdag ettermiddag at Storbritannias statsminister Tony Blair droppet nyhetsbomben om at han skal bli far for fjerde gang. Etter det har hans popularitet økt betraktelig, han har deltatt i en helgekonferanse om globaliseringens konsekvenser og han har havnet mitt i en krangel om hvor hans ufødte barn ble unnfanget.

I dronningens tjeneste

Downing Street nekter å kommentere hvorvidt han og kona Cherie laget barnet da de var dronningens gjester på Balmoral i Skotland i september. Rett før det var statsministerparet på ferie i Frankrike og Italia. Det har fått de respektive lands aviser til å ta sin del av «æren» for den kommende verdensborgeren, melder BBC online.

Blair ble utesket om dette temaet på en pressekonferanse og var først avvisende til å snakke om barnets unnfangelse som han mente var et personlig spørsmål.

- Jeg syns du spør et veldig personlig spørsmål, sa Blair til den nysgjerrige journalisten. Du blir nødt til å regne det ut selv, det har vi gjort, sa statsministeren.

Men så kom innrømmelsen som har varmet britene: - Jeg tror barnet er britisk, avslørte den godt voksne småbarnsfaren in spe.

Avsløringen kom som en skuffelse i Italia der de hadde håpet at «bambinoen» ble unnfanget i deres vakre Toscana. Blair og kona var på ferie der i august/september.

HAR GJORT DET: Det store spørsmålet nå er hvor barnet ble unnfanget.