- Hvor ble det av dem NAV tok støtten fra?

Karin Andersen (SV) foreslår å gi NAV aktivitetsplikt og sørge for at de ansatte har tid til å følge opp folk.

SJUKERE: - For mye medisin gjør folk sjukere, og for mye aktivitet gjør noen som går på NAV sjukere, sier Karin Andersen, leder i Stortingets kommunal-og forvaltniongskomité.
SJUKERE: - For mye medisin gjør folk sjukere, og for mye aktivitet gjør noen som går på NAV sjukere, sier Karin Andersen, leder i Stortingets kommunal-og forvaltniongskomité. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Alle er enige om at de som kan, skal i aktivitet og komme i jobb. Men har de som ble fratatt ytelse nå virkelig fått god og riktig hjelp, og hvor ble det av dem som NAV tok støtten fra? Det vet verken NAV eller statsråd Anniken Hauglie, sier Karin Andersen, SVs sosialpolitiske talsperson på Stortinget.

NAV opplyste til Dagbladet tirsdag at 2300 personer fikk stanset dagpenger i 2018 fordi de nektet å delta i tiltak eller møte med NAV.

600 personer nektet å motta tilbud om arbeid, mens ytterligere 8500 personer fikk stopp i dagpengeutbetaling fordi de hadde sagt opp jobben uten rimelig grunn.

I tillegg gjennomførte NAV i fjoråret trekk i arbeidsavklaringspenger (AAP) ved 800 tilfeller.

- Medisin mot alt

- Aktivitetsplikt er liksom medisin mot alt nå, men som annen medisin kan den være skadelig hvis innhold og dosering ikke tilpasses mottakeren, sier Karin Andersen, som leder kommunal- og forvaltningskomiteen på Stortinget, .

- NAV-direktør Sigrun Vågeng hevder at: «uavhengig av alt annet står arbeid først». Det er feil. For mye medisin gjør folk sjukere, og for mye aktivitet gjør noen som går på NAV sjukere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer