Hvor ble det av smilet, Carl Ivar?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Carl I. Hagen var ikke like blid da Dagbladet kontaktet ham om Human Rights Service mandag kveld som han var da han storøyd ledet kåringen av Miss Palmen på utestedet Palmen Club i Fredrikstad i 1984.

Frp-høvdingen og Stortingets visepresident nærmest glefset da bilaget til PFU ringte for å spørre om hans syn på påstandene om Human Rights Service.

– Det har jeg ikke noe grunnlag for å si noe om. Det er sånt som står i Dagbladet, og det tar jeg ikke alvorlig. Mitt inntrykk av dem er positivt, selv om de blir kneblet, blant annet i Dagbladet, sa han før han fortsatte:

– Og nå har jeg nevnt Dagbladet tre ganger, så du skal få det med. Jeg håper du tør å sitere meg skikkelig.

Men Hagen har ikke bestandig vært så sint. Det er sikkert ikke alle PFUs lesere som leser nettavisa til Fredriksstad Blad, men denne uka sørget de for et gjensyn med det glade 80-tall. Den gangen tok Frp-formannen seg god tid til å lede kåringen av «Miss Palmen 84» på Palmen Club i Fredrikstad.

Han partikollega, Siv Jensen, svarer på spørsmål fra Dagens Næringsliv at hun ikke er flau over noe av musikken hun liker.

– Jeg har ingenting å være flau over, smaken er som baken, konstaterer hun.

PFU er ikke alltid helt enig med Frp-lederen, men etter å ha overvært Frp’s valgcamp hvor trekkplastrene blant annet var Ole Ivars, Great Garlic Girls, Boney M og en triett av Jensen, nestleder Per Sandberg og generalsekretær Geir Almåsvold Mo er det i alle fall en ting vi kan enes om: Frp-toppenes musikksmak er som baken.

Apropos musikk. PFU er misunnelige på de 17 500 menneskene som klarte å få seg billetter til den spektakulære minnestunden for Michael Jackson. 1,6 millioner mennesker deltok i loddtrekningen for billett. Komiker Espen Eckbo er superfan, og klarte på forunderlig vis å havne som toppoppslag på den amerikanske storavisa Los Angeles Times fordi han skaffet seg billett. Men billetten vant han ikke i trekningen, den kom til ham som veldedighet via Facebook.

PFU har også funnet det som trolig Norges ærligste medieleder. Det er dårlige tider i mediebransjen, men få av redaktørene tør å innrømme så mye som mannen bak iSorreisa.no. Nå legger han ned driften og forteller i en artikkel om hvor tøft det har vært å drive nettavisa for Sørreisa på hobbybasis. «Driften har som sagt gått ut over familien, og selv om dette ikke er den eneste årsaken, har den bidratt til at jeg nå opplever et ekteskaps- og samlivsbrudd», skriver han i det triste innlegget. Likevel er han ikke helt uten håp for framtida: «Hvis nettavisa går i graven med mitt ekteskapsbrudd, så får det være så. Men det er et håp om at noen kan drive min hobby videre.» PFU oppfordrer alle som føler seg kallet, til å melde seg slik at driften kan fortsette. Moralen er: Ærlighet varer (ofte) lengst, men PFU kan også sette pris på overdrivelser.

Derfor nevner vi mannen til tidligere barne- og likestillingsminister, Manuela Ramin-Osmundsen (Ap), Terje Osmundsen som også har en karriere bak seg i politikken – men for Høyre. PFU kan i dag avsløre at CV-en hans er noe sminket. I dag jobber Osmundsen som direktør for forretningsutvikling i solenergiselskapet Scatec Solar, og på nettsida kan PFU lese at Osmundsen har vært «Former Chief-of-Staff to Norway’s Prime Minister». Oversatt til norsk skulle dette tilsi at han har vært stabssjef eller i det minste statssekretær. Så vidt PFU har brakt på det rene, var Osmundsen «bare» politisk sekretær for daværende statsminister Kåre Willoch. Likevel synes vi ikke at Osmundsens overdrivelser kan måle seg med dem fra bergenskanten. TV2s Davy Wathne sikret seg en plass høyt oppe på lista over skrytepaver da hans private samtale med Frode Olsen om kvinner, utesteder og dørvakter ble lagt ut på YouTube.

Ifølge Trønder-Avisa begynner Joralf Gjerstad – bedre kjent som Snåsamannen – å bli utslitt. Like fullt stimler folk til, og nå trygler Gjerstad om fred. Særlig hans kone Signe har blitt veldig sliten av den voldsomme oppmerksomheten. Hun skal også være sengeliggende med isjias. Opplysningen får PFU til å sperre opp øynene. Kan det virkelig stemme at kona til selveste Snåsamannen er sengeliggende?