Hvor bor du?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
  • Politimesteren i Oslo, Ingelin Killengreen, ønsker å beskytte sine tjenestemenn mot trusler og vold fra kriminelle miljøer. Slike trusler er ifølge politimesteren blitt et rettssikkerhetsproblem. Hun vil derfor bl a ha adgang til å vurdere om en tjenestemann eller -kvinne kan få hemmelig adresse. Nå har alle i prinsippet kjent adresse, og bare Sentralkontoret for folkeregistrering kan gi slik tillatelse for ett år om gangen når det foreligger en «konret trussel».
  • Det er beklagelig at dette skal oppstå som et problem og et dilemma. Men en generell lemping på mulighetene for å få hemmelig adresse er i seg selv et knefall for denne utviklingen. Vi kan likevel ikke se bort fra at det oppstår situasjoner da politifolk trenger hemmelig adresse, og vi er enig med politimesteren i at det er lite tilfredsstillende å overlate vurderingen av det til Folkeregisteret. Bør ikke det være en oppgave for domstolene?

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer