Hvor er aksjene dine, Røkke?

I dag begynte småaksjonærenes kamp mot Kjell Inge Røkke om aksjene i Aker RGI. Aksjonærenes advokat, Birger Nilsen, overrasket alle da han hevdet at Røkke ikke har nok aksjer til å kunne tvangsinnløse aksjonærene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Saken om Kjell Inge Røkkes tvangsinnløsning av småaksjonærer begynte i Namsretten i Oslo tinghus i dag. Et vesentlig spørsmål var om Røkkes selskap TRG hadde tilstrekkelig antall aksjer til å kunne tvangsinnløse aksjonærene den 23. november i år. For å kunne det, må TRG ha 90 prosent av aksjene og ha 90 prosent av stemmene på generalforsamlingen. TRG meldte at de hadde 91,39 prosent av aksjeandelen og 90,08 prosent av stemmeandelen da krevde tvangsinnløsning.

Men advokat Birger Nilsen som representerer småaksjonærene Jonatan AS, Norsk Matselskap AS og Taco Mons AS gjorde egne undersøkelser. Etter først å ha trukket fra TRG-aksjene som ikke var stemmeberettigede, kom kom brannfakkelen:

- Ifølge aksjeeierregisteret hadde TRG 714 436 færre aksjer enn de oppgir i sin melding. Den 29. november i år hadde de bare 88,7 prosent av stemmeandelen, sa advokat Nilsen under sitt innledningsforedrag.

- Ut fra beregningene hadde ikke TRG 90 prosent eller mer da vedtaket om innløsningen ble fattet. Vilkårene for tvangsinnløsning er dermed ikke oppfylt, og vedtaket er ugyldig, sa Nilsen.

Advokat Gunnar Knudsen, som fører saken for TRG, ga umiddelbart uttrykk for at han kunne forklare hvor aksjene hadde tatt veien. Hans holder sitt innledningsforedrag seinere i dag.

Dagbladet :på nettet kommer tilbake med mer om saken.