Hvor er alle heltene?

PGS, InFocus og Merkantildata er døde som sild på Oslo Børs. Godt, gammelt statseiet arvesølv dominerer i dag omsetningen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det er blikkstille i aksjemarkedet for tiden. Traderne har satt seg på sidelinjen i frustrasjon over at kursene ikke beveger seg like mye lenger. Mens verdien av et selskap i fjor endret seg med flere titalls prosent i løpet av noen dager eller uker, synes aktørene det ikke lenger er noe poeng å jage aksjer opp eller ned i pris.

Likviditeten i både det norske og amerikanske aksjemarkedet har skrumpet kraftig inn i løpet av de senere ukene. Omsetningen bærer definitivt preg av ikke å være i et bull market lenger, og dermed er det blitt vanskeligere å tjene penger på kortsiktig handel for både private og profesjonelle. Og det er ikke lenger store avisoppslag om postmenn og Securitas-vakter som har tjent store penger på børsen. Et godt, gammelt ordtak sier:

'Don't confuse bull market with brains'.

Handelen på Oslo Børs bærer også preg av at euforien har lagt seg. Omsetningen i de tidligere favorittene som Merkantildata, InFocus og PGS har nærmest tørket helt inn, og igjen står de mer trauste, solide selskapene som Norsk Hydro, Telenor, Orkla, Norske Skog og Bergesen d.y. Dette er selskaper som sjelden beveger seg med flere titalls prosent i løpet av kort tid, og som derfor har vært forbeholdt de store institusjonene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer